Οι κανονικές κλιματολογικές συνθήκες με εξαίρεση τη χαλαζόπτωση στην ευρύτερη περιοχή των Σπάτων και τις σχετικά υψηλές θερμοκρασίες του Μαρτίου, που οδήγησαν σε πρωιμότητα της παραγωγής κατά 10 ημέρες, συνέβαλαν – με συνοδές ευνοϊκές συνθήκες μέχρι τον τρύγο – σε μια καλή και υψηλόβαθμη συγκομιδή.
Οι συνθήκες μετά την άνοιξη που χαρακτηρίστηκαν από το δροσερό καλοκαίρι συνέβαλαν στον πλούτο των αρωμάτων με κανονική οξύτητα, αφού δεν αποικοδομήθηκε το τρυγικό οξύ.
Ο όγκος παραγωγής στην περιοχή του Κορωπίου και της Παιανίας αυξήθηκε σε αντίθεση με αυτή των Σπάτων που μειώθηκε κατά 30% εξαιτίας της χαλαζόπτωσης και της μειωμένης καρπόδεσης, που παρατηρήθηκε γεγονός που αποδίδεται στην ηλικία του αμπελώνα.
Χαρακτηριστικό της περιοχής κατά τα λεγόμενα των αμπελουργών, είναι το «καθαρό σταφύλι», που παρήχθηκε απαλλαγμένο από ασθένειες. Αν συνυπολογίσει κανείς την οικονομική αδυναμία των αμπελουργών ώστε να προβούν σε λιπάνσεις, μπορεί να υποστηρίξει ότι η παραγωγή της Αττικής είναι άκρως βιολογική αφού οι παρεμβάσεις περιορίζονται μόνο σε θειαφίσματα.
Τα κρασιά της Αττικής φέτος θα χαρακτηρίζονται από το γεμάτο σώμα τους τη γευστική και δροσερή ισορροπία τους αλλά και τα έντονα αρώματά τους.
Οι τιμές διατηρήθηκαν στα περσινά επίπεδα, όμως θεωρούνται χαμηλές αν συνεκτιμηθεί και η μικρή απόδοση του Αττικού αμπελώνα.
Όμοιες συνθήκες και ποιότητα παραγωγής και στα Μέγαρα, περιοχή στην όποια σημείο διαφοροποίησης αποτελεί, η μειωμένη συγκομιδή κατά 20% εξαιτίας των περσινών καυσώνων που στρέσαραν και φέτος τα αμπέλια.
πηγή: http://www.keosoe.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου