Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα κρατά την κατάθλιψη μακριά



wine-glass2Πίνοντας από δύο έως επτά ποτήρια κρασί την εβδομάδα, μειώνεται ο κίνδυνος να γίνουμε μελαγχολικοί σε ένα ποσοστό 32% κατά μέσο όρο, λένε οι ερευνητές.
 
Η νέα μελέτη συντάχθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ναβάρα στην Ισπανία και είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους μεσήλικες και τους ηλικιωμένους.
Οι ερευνητές μελέτησαν την υγεία σε 5.500 -ελαφρά έως μέτρια- πότες ηλικίας 55 έως 80 κατά τη διάρκεια μιας επταετούς περιόδου και αξιολόγησαν την κατανάλωση τους σε αλκοόλ, ψυχική υγεία και τον τρόπο ζωής.
 
Εκείνοι που έπιναν μέτρια έδειξαν να είναι σε «σημαντικά χαμηλότερο» κίνδυνο να περιέλθουν σε κατάθλιψη.
Ο καθηγητής Miguel Martinez-Gonzalez, ο ανώτερος συντάκτης της έκθεσης, σχολίασε: «Μικρότερες ποσότητες κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να ασκήσουν προστασία με παρόμοιο τρόπο όπως έχει παρατηρηθεί για τη στεφανιαία νόσο. Στην πραγματικότητα, πιστεύεται ότι η κατάθλιψη και η στεφανιαία νόσος μοιράζονται κάποιους κοινούς μηχανισμούς ασθένειας. »
 
Η είδηση ​​είναι ένα ακόμη θετικό στις μελέτες για την υγεία σχετικά με την λελογισμένη κατανάλωση αλκοόλ.
Ωστόσο, υπάρχει ένας φαινομενικά ίσος αριθμός αρνητικών αποτελεσμάτων όπως πρόσφατο δημοσίευμα που ανάφερε ότι οι γυναίκες που έπιναν σε μεγάλο βαθμό πριν από την πρώτη εγκυμοσύνη τους ήταν πιο πιθανό να συνδεθούν με καρκίνο του μαστού.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου