Εκδήλωση προβολής της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών προϊόντων πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη, στις 4 Σεπτεμβρίου 2013, στην οποία είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν οικονομικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της ομογένειας στη Σουηδία, καθώς επίσης μέλη του διπλωματικού σώματος.
Κατά την εκδήλωση, έλαβαν χώρα εκτενείς παρουσιάσεις των ελληνικών προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) και γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ), καθώς και των ελληνικών κρασιών. Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο από στελέχη της εταιρείας «Meletis Imports» που αποτέλεσε τον βασικό χρηματοδότη της εν λόγω εκδήλωσης όσο και από εκπρόσωπους ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε επίσης η ίδρυση υποκαταστήματος στη Σουηδία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, η οποία λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια και αποτελεί μια επαγγελματική λέσχη με περισσότερα από 700 μέλη (αρχιμάγειρες και αρχιζαχαροπλάστες) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Σε ομιλία της προς τους παρευρισκομένους, η Πρέσβυς της Ελλάδος στη Σουηδία, κα Αλίκη Χατζή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις τεράστιες δυνατότητες που έχουν τα ελληνικά προϊόντα λόγω της υψηλής ποιότητάς τους και την ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων έχουν αυξηθεί και ο τουρισμός στη χώρα μας σημειώνει μεγάλη άνοδο.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν η κα Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, γνωστή δημοσιογράφος, και η κα Βέφα Αλεξιάδου, γνωστή παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής.
Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, ακολούθησε γευσιγνωσία ελληνικής κουζίνας, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα της χώρας μας και να δοκιμάσουν διάφορες ποικιλίες ελληνικών κρασιών.
Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, ακολούθησε γευσιγνωσία ελληνικής κουζίνας, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα της χώρας μας και να δοκιμάσουν διάφορες ποικιλίες ελληνικών κρασιών.
πηγή: http://www.paseges.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου