Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Οινοποιείο προωθεί γρανίτα κρασιού



popsicle_wine


Το Νεοζηλανδέζικο οινοποιείο Kim Crawford έχει κυκλοφορήσει συνταγές για κατεψυγμένες καραμέλες Sauvignon Blanc και Pinot Noir που βοηθούν να κρατήσουν το προφίλ γεύσης του κρασιού περισσότερο ή λιγότερο άθικτα.
 
Η συνταγή του Pinot Noir απαιτεί 1,5 pounds (~680 γρ.) ώριμα βατόμουρα, τέσσερις ουγγιές (~113 γρ.) μαύρη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, τέσσερις ουγγιές νερού (118 ml) και έξι έως οκτώ ουγγιές (177-236 ml) Pinot Noir.
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό, ενώ το θερμαίνουμε ήπια και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Πολτοποιούμε ελαφριά τα βατόμουρα και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό τη ζάχαρη και το κρασί.
 
Ο Kim Κρόφορντ δήλωσε ότι η δριμύτητα των βατόμουρων «θα τονίσει τις φυσικές νότες φρούτων του Pinot Noir αφήνοντας ένα ελαφρώς τανικό τελείωμα».
Ρίχνουμε το διάλυμα σε καλούπια, προσθέτουμε τα ξυλάκια και το παγώνουμε για τέσσερις έως έξι ώρες.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου