Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ιστοσελίδες σε vin και wine:... Έναρξη των διαπραγματεύσεων και απειλές για μποϊκοτάζ


 
Στις 18 Ιουλίου ο Οργανισμός  Διαδικτύου για την εκχώρηση ονομάτων και αριθμών (ICANN, που  διαχειρίζεται τα ονόματα στο διαδίκτυο) συνεδρίασε  στο Durban με κυβερνητικούς αξιωματούχους για την ενημέρωση σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα νέων ονομασιών σε generic επίπεδο.
 
Η Εθνική Συνομοσπονδία  παραγωγών οίνων Ελεγχόμενων Ονομασιών Προέλευσης της Γαλλίας  (CNAOC)  αναφέρει ότι οι συνομιλίες  ήταν ιδιαίτερα τεταμένες ανάμεσα στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς   για τις νέες επεκτάσεις. "Wine" και ". Vin." Στη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας των εργασιών , η κυβερνητική συμβουλευτική επιτροπή του ICANN αναγνώρισε ότι «λόγω της μεγάλης πολυπλοκότητας του θέματος ήταν αδύνατο να ολοκληρωθεί η συνάντηση" και "εκπρόσωποι συμφώνησαν μια επιπλέον περίοδο 30 ημερών για να ολοκληρώσουν την διαδικασία. 


Η EFOW  (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Οίνων Προέλευσης ) και η  CNAOC  εξέφρασαν την ικανοποίησή τους με την αναβολή γιατί θα μπορέσουν να υποβάλλουν  κανονιστικές προτάσεις στις  τέσσερις υποψήφιες  εταιρείες που θα διαχειριστούν τις νέες επεκτάσεις (μία  για ". Vin" και τρείς  για " Wine")  ώστε να προσαρμοσθεί  η  ανάπτυξη του Διαδικτύου με σεβασμό στίς ονομασίες προέλευσης." Οι πρόεδροι των αντίστοιχων οργανισμών, Bernard Farges και Riccardo Ricci Cubastro, "καλούν όλους τους φορείς του κλάδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μποϊκοτάρουν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις", αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις. Επίσης απειλούν να απευθυνθούν στις δικαστικές αρχές να "ώστε  να αφαιρεθούν  όλες οι ονομασίες που συνδυάζονται  με τη φήμη των ονομασιών προέλευσης"


 
Η Ευρωπαϊκή οινοβιομηχανία φοβάται την πώληση ονομασιών του  τομέα στον πλειοδότη που θα συγχέονται  με γεωγραφικές ενδείξεις και για τον λόγο αυτό επιζητά την ρύθμιση των διαδικασιών  παροχής διευθύνσεων στο internet  με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις γεωγραφικές ενδείξεις.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου