Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Κεφαλογραβιέρα ενός τόνου στην 6η Γιορτή Βοσκού και Τυριού στα Ζωνιανά

 
 
                            
Κεφαλογραβιέρα ενός τόνου στην 6η Γιορτή Βοσκού και Τυριού στα ΖωνιανάΗ 6η Γιορτή Βοσκού και Τυριού στα Ζωνιανά του Δήμου Μυλοποτάμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιουλίου, στο Ρέθυμνο, με την παρουσία εκατοντάδων τουριστών και επισκεπτών, ένας θεσμός που στόχο έχει να προάγει την τοπική κουλτούρα, αλλά και να γνωστοποιήσει και να προβάλλει τα τοπικά γαλακτοκομικά προϊόντα.
Η γιορτή οργανώθηκε από τους τοπικούς φορείς του χωριού Ζωνιανά με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μυλοποτάμου.

«Πρωταγωνιστής» και φέτος το τεράστιο κεφαλοτύρι Κεφαλογραβιέρα ενός τόνου το οποίο θα διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες στο πλαίσιο ενός πλούσιου εορταστικού προγράμματος.
 
Η συγκεκριμένη εκδήλωση, γνωστή μετά από τόσα χρόνια σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, της Αυστραλίας και Σκανδιναβικών χωρών, προβάλλει μεταξύ άλλων και τις δραστηριότητες των κτηνοτρόφων της ορεινής ζώνης του Μυλοποτάμου, ενώ δεν υπολείπεται της αναγνώρισης από πλευράς του πολιτισμού στον οποίο μεγάλο τμήμα αφορά στην Κρητική Παράδοση των ορεσίβιων ανθρώπων του Ρεθύμνου.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου