Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Κοζάνη. Έγκριση για δύο αιολικά πάρκα


     
Κοζάνη: Έγκριση για δύο αιολικά πάρκαΘετική γνωμοδότηση για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων δύο έργων που αφορούν την εγκατάσταση αιολικών πάρκων έδωσε το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης. Σε ανακοίνωση του δήμου επισημαίνεται ότι στόχος των έργων αυτών είναι η εκμετάλλευση του υψηλού αιολικού δυναμικού της περιοχής.
 
Το ένα αιολικό πάρκο, ισχύος 24MW, πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Κουρουμπά/ Κορυφή/ Βράχος», σε απόσταση δεκατριών χιλιομέτρων από την πόλη της Κοζάνης, ενώ το δεύτερο, ισχύος 36MW, θα εγκατασταθεί στην τοποθεσία «Στάνες/ Ξηροπήγαδο/ Σκοπιά» των δήμων Εορδαίας και Κοζάνης, σε απόσταση δώδεκα χιλιομέτρων από την Κοζάνη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία, από την επένδυση εκτιμάται ότι θα υπάρξει τόνωση των τοπικών επιχειρήσεων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και ενίσχυση της τοπικής αγοράς ηλεκτρομηχανολογικού υλικού, τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής όσο και κατά τη φάση λειτουργίας του έργου. Σημειωτέον ότι το 1,7% των ακαθάριστων εσόδων από την πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας θα καταβάλλεται διά νόμου ως ανταποδοτικό τέλος στους δήμους Εορδαίας και Κοζάνης, στα διοικητικά όρια των οποίων θα εγκατασταθούν τα αιολικά πάρκα.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου