Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Αρκαδία - Δήμος Γορτυνίας. Τον Αύγουστο το Φεστιβάλ της λίμνης Λάδωνα

 
 
 
 

Τα …μουσικά της μυστικά αποκαλύπτει η Λίμνη του Λάδωνα στη Γορτυνία, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ στο «Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα» που θα πραγματοποιηθεί στις 9,10 και 11 Αυγούστου 2013. Με φυσικό σκηνικό την ομορφιά και τη γαλήνη της Αρκαδικής γης. Σε έναν τόπο μυθικό, τόπο συνάντησης των θεών του Ολύμπου, η λίμνη του Λάδωνα και τα νερά της είναι δεμένα με τους θρύλους και τις παραδόσεις των αρχαίων Ελλήνων.
 
Σ’ αυτό το τοπίο, ήχοι από ένα ευρύ μουσικό φάσμα θα συναντηθούν με τους λάτρεις της φύσης και της τέχνης!
Τεχνητή Λίμνη που δημιουργήθηκε από τη ΔΕΗ το 1955 και καλύπτει μία έκταση 6000 στρεμμάτων. Αποτελεί οικολογικό πάρκο. Έχει σχήμα φιδιού, διασχίζει καταπληκτικές εκτάσεις μεταξύ Λαγκαδινού και Αφροδίσιου όρους. Φυσικό τοπίο ανεξερεύνητο και παρθένο περιμένει να το ανακαλύψεις με όποιο τρόπο επιλέξεις. Η θέα από το δρόμο υπέροχη. Η λίμνη τροφοδοτείται από τα νερά του ομώνυμου ποταμού, που θεωρείται ως ένα από τα μυθικά ποτάμια με πολλούς μύθους να πλέκονται γύρω του… Ξεχωριστής ομορφιάς η παλιά γέφυρα που παραμένει αναλλοίωτη, ενώ η κατασκευή της «Κυράς το γεφύρι», συνδέει τη μία όχθη της λίμνης με την άλλη. Ιδιαίτερη αναφορά στον ποταμό Λάδωνα γίνεται από τον Παυσανία στα «Αρκαδικά-Αχαϊκά» που τον θεωρεί ως τον ποταμό με το ωραιότερο νερό. Η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία, κολύμπι, ψάρεμα, ορειβασία, ορεινή ποδηλασία, τοξοβολία, κυνήγι αλλά και για καταβάσεις με canoe-kayak και rafting. Ποταμός για αρχάριους και παιδιά λόγω της ήρεμης ροής του. Μη φύγετε από τη λίμνη χωρίς να έχετε κάνει βαρκάδα.
 
Πάρτε τη σκηνή σας το μαγιό σας και τη καλή σας διάθεση και ελάτε να απολαύσετε ένα τριήμερο γεμάτο μουσική δίπλα στη λίμνη.
Επίσης υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε όλη την περιοχή που μπορείτε να βρείτε στο discovergortynia.gr
 
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 8.30 μ.μ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ –ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
Πληροφορίες τηλ..6939898551- 6979074521
Δήμος Γορτυνίας 2795360330-2795360313
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου