Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ξάνθη. Απεγκλώβισαν τον νεαρό πελαργό

 

 
Άνοιξε τα φτερά του για να «ανακαλύψει» τον θαυμαστό κόσμο του ουρανού, αλλά το νεαρό της ηλικίας του σε συνδυασμό με την απειρία του, οδήγησε στον εγκλωβισμό του πάνω στο καμπαναριό, όπου βρισκόταν η φωλιά του. Ο λόγος για ένα νεαρό λευκό πελαργό (Ciconia ciconia) - που σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων - έμπλεξε τη φτερούγα του σε σύρμα αντιστήριξης, το οποίο είχε τοποθετηθεί πάνω στον σταυρό του καμπαναριού εκκλησίας στη Γενισσέα Ξάνθης.
 
Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τον ιερέα και τους κατοίκους του χωριού, που κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενημερώνοντας τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας - Ισμαρίδας.
Άνθρωποι του Φ.Δ.Δ.Ν.Β.Ι. με τη συνδρομή ιδιωτικού καλαθοφόρου οχήματος, κατόρθωσαν, ύστερα από αρκετές ώρες και αφού ξεπέρασαν τις αρκετές τεχνικές δυσκολίες του εγχειρήματος, να απεγκλωβίσουν τον μικρό πελαργό.  
Ο νεαρός πελαργός, αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του Φ.Δ.Δ.Ν.Β.Ι., στάλθηκε στο σωματείο περίθαλψης «Δράση για την Άγρια Ζωή» που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

 

πηγή: www.zoosos.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου