Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

10 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσετε αν επισκεφθείτε τα Κουφονήσια


10 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσετε αν επισκεφθείτε τα Κουφονήσια (pics)


Μια απόδραση μακριά από τα συνηθισμένα

Τα άλλοτε απομονωμένα και σε πολλούς άγνωστα Κουφονήσια, τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί σε πόλο έλξης πολλών τουριστών, που αναζητούν μια απόδραση μακριά από τα συνηθισμένα.

Πρόκειται για δυο νησάκια, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους από ένα στενό πορθμό πλάτους, μόλις, 200 μέτρων. Στο Κάτω Κουφονήσι θα βρείτε ένα γραφικό λιμανάκι και λιγοστές κατοικίες, ενώ το Πάνω Κουφονήσι έχει μόνιμους κατοίκους και φιλοξενεί κάθε χρόνο έναν αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών. Για πολλούς όπως αναφέρει το newsbeast αποτελούν το συνώνυμο της καλοκαιρινής ανεμελιάς και αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, αφού προσφέρουν ήρεμες και χαλαρές διακοπές.
 

Σας προτείνουμε δέκα πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε στα Κουφονήσια:



1. Βόλτα στη Χώρα:

Στο Πάνω Κουφονήσι θα βρείτε τον γραφικό οικισμό της Χώρας και μοναδικό του νησιού, ακριβώς επάνω από το μικρό λιμάνι. Περιπλανηθείτε ανάμεσα στα χαρακτηριστικά κυκλαδίτικα σπιτάκια και τα ασβεστωμένα σοκάκια. Στο κέντρο δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που είναι ο προστάτης του νησιού.
 
 
 
 

2. Θαλασσινές σπηλιές:

Βρίσκονται στο Πάνω Κουφονήσι, πίσω από την παραλία Πορί. Το μοναδικό τοπίο αποτελείται από απόκρημνα βράχια που σχηματίζουν σπήλαια και μικρές παραλίες, που μοιάζουν με πισίνες. Το κολύμπι σε αυτές είναι μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Είναι προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα.
 
 

 

3. Εκδρομή στην Κέρο:

Το μικρό αυτό και ακατοίκητο νησάκι είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με τα Κουφονήσια. Αποτελεί προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο, καθώς φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα του κυκλαδίτικου πολιτισμού, όπως το πρωτοκυκλαδικό νεκροταφείο. Οι παραλίες του νησιού είναι πανέμορφες.
 
 
 
 

4. Βόλτα με τα πόδια:


Τα Κουφονήσια είναι ιδανικά για περπάτημα, καθώς όλες οι αποστάσεις είναι μικρές και μπορούν να καλυφθούν πολύ άνετα με τα πόδια. Ακολουθήστε τη διαδρομή από τη Χώρα στον Ξυλοπάτη και ανακαλύψτε αμμουδιές με κρυστάλλινα νερά και σπηλιές. Μια άλλη διαδρομή είναι αυτή που ξεκινά και πάλι από τη Χώρα και περνώντας από τον Προφήτη Ηλία καταλήγει στην Πάνω Μεριά. Η θέα από τα εσωτερικά μονοπάτια του νησιού είναι μοναδική. Για να δείτε όλο το νησί περπατώντας θα χρειαστείτε τρεις ώρες.
 
 

 

5. Περιπλάνηση με ποδήλατο:

 Νοικιάστε ένα ποδήλατο και κάντε το γύρο του νησιού ακολουθώντας την παραλιακή οδό.
 
 
 
 

6. Θαλάσσια σπορ:

Οι θάλασσες της περιοχής είναι ιδανικές για θαλάσσια αθλήματα, όπως η ιστιοσανίδα. Στο Πορί θα βρείτε πολλούς σέρφερ να κάνουν προπόνηση, ενώ άλλοι προτιμούν την Πλατιά Πούντα.
 
 
 
 
 

7. Κολυμπήστε σε κρυστάλλινα νερά:

Στο Πάνω Κουφονήσι οι επιλογές είναι πολλές. Το Λουτρό, ο Παριανός, ο Φοίνικας, ο Φανός, η Ιταλίδα και το Πορί. Στο Κάτω Κουφονήσι θα βρείτε ερημικές αμμώδεις παραλίες, όπως η Παναγιά, ο Δέτης και το Νερό. Οι βραχώδεις σπηλιές στις βόρειες ακτές του Κουφονησίου και στο Κάτω Κουφονήσι είναι ιδανικοί ψαρότοποι και θα ενθουσιάσουν τους ερασιτέχνες ψαράδες.
 
 
 



8. Πανηγύρι της Παναγιάς:


Στις 15 Αυγούστου μη χάσετε το πανηγύρι της Παναγιάς, όπου όλοι οι ντόπιοι ταξιδεύουν με καϊκια στο Κάτω Κουφονήσι.
 
 


9. Απολαύστε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά:

Πολλοί είναι οι επισκέπτες που καταφθάνουν ακόμα και με σκάφος στα νησιά για να γευτούν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Άλλωστε, αποτελούν τα κύρια προϊόντα της περιοχής.
 
 

 

10. Ράλλυ Αιγαίου:

Η φετινή διαδρομή του Ράλλυ Αιγαίου περνάει και από τα Κουφονήσια, που αποτελούν ουσιαστικά τον τελευταίο σταθμό της διαδρομής πριν την επιστροφή στο Σούνιο. Από την Τετάρτη 24 έως και το Σάββατο 27 Ιουλίου δεκάδες ιστιοπλοϊκά θα καταφθάσουν στο νησί, δίνοντας χρώμα και αίγλη στις απομακρυσμένες ακτές του.
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου