Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Λονδίνο. Έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης Πελοποννησιακών προϊόντων

 


Έκθεση Πελοποννησιακών προϊόντων στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειάς τους, στην περιοχή Southgate του Λονδίνου, όπου λειτουργεί ετήσιος εκθεσιακός χώρος, πραγματοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ήδη 30 εξαγωγικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου διαθέτουν πλέον το δικό τους εκθεσιακό χώρο στο Λονδίνο, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της Περιφέρειας, ενώ 19 με 21 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης και μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων. Το «παρών» έδωσαν ο πρέσβης της Ελλάδος στο Λονδίνο Κωνσταντίνος Μπίκας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, η διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ Χριστίνα Καλογερά και η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου, εμπορικοί ακόλουθοι, εκπρόσωποι εισαγωγικών εταιριών και Έλληνες ομογενείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εισαγωγών.
Σε ημερίδα που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, μίλησε για τη σημασία της Πελοποννησιακής γαστρονομίας ως κορωνίδα της Μεσογειακής διατροφής, την ποιότητα που διακρίνει τα Πελοποννησιακά προϊόντα και παρουσιάστηκε σποτ που δημιούργησε η Περιφέρεια, ειδικά για την Πελοποννησιακή γαστρονομία, ενώ ο πρόεδρος του ΟΠΕ παρουσίασε το εθνικό σχέδιο για τις εξαγωγές.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τον Ιούλιο του 2014 και οι Πελοποννήσιοι εξαγωγείς θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν αυτό το χώρο, για επιχειρηματικές συναντήσεις ως μια δική τους βάση στο Λονδίνο χωρίς επιβάρυνση.

Όπως επισημαίνεται από την Περιφέρεια, στόχος της για την αξιοποίηση της σημαντικής αυτής δυνατότητας, είναι κατά τη διάρκεια του έτους να διοργανωθούν στο χώρο της έκθεσης Πελοποννησιακών προϊόντων στο Λονδίνο, επιμέρους δράσεις παρουσίασης προϊόντων ανά κατηγορία (ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, κα), καθώς και επιστημονικές ημερίδες και γαστρονομικές δράσεις από Πελοποννήσιους σεφ με προσκεκλημένους Βρετανούς εισαγωγείς και δημοσιογράφους.
 
 
πηγή: http://newsmessinia.blogspot.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου