Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Οι υπέροχοι κήποι Butchart στον Καναδά


 
 
Οι κήποι Butchart βρίσκονται 24 χιλιόμετρα από τη Βικτώρια, αρκετά κοντά στο Βανκούβερ του Καναδά.

Ακόμα κι αν δεν ξέρετε τόσα πολλά για τα τριαντάφυλλα και τις πικραλίδες μια επίσκεψη στο περίφημο Butchart Garden είναι σίγουρο ότι θα σας μείνει αξέχαστη.

Κάθε χρόνο, περίπου μισό εκατομμύριο επισκέπτες περπατούν στους διαδρόμους του κήπου, ο οποίος περιλαμβάνει 700 διαφορετικά είδη φυτών και λουλουδιών (συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο). Χαρακτηριστικό του κήπου. θα τον βρείτε ανθισμένο και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, πέντε μαζί με τα Χριστούγεννα!


 
 
Το Butchart Gardens ξεκίνησε όπως ακριβώς ένας κανονικός κήπος στον Καναδά από την Jenny Butchart, γυναίκα του ιδιοκτήτη της εταιρείας τσιμέντου Robert Butchart. Ένα λατομείο ασβεστόλιθου που βρίσκονταν κοντά στο σπίτι τους είχε εξαντληθεί, έτσι η Jenny αποφάσισε να το μετατρέψει σε έναν όμορφο κήπο. Το 1904 ο κήπος πλέον είχε καλύψει όλη την έκταση του παλιού λατομείου και ήταν ανοιχτός στους επισκέπτες.
 

 
 
Με τα χρόνια ο κήπος αναπτύχθηκε σε έκταση και εμπλουτίστηκε με καινούργια φυτά από την Ιταλία αλλά και την Κίνα. Οι 4 πλέον κήποι της οικογένειας Butchart, συνολικής έκτασης 50 στρεμμάτων, αποτελούν σήμερα τους πιο διάσημους κήπους σε ολόκληρο τον Καναδά, ενώ ανακηρύχτηκαν από την κυβέρνηση ως Εθνικό Ιστορικό Μνημείο το 2004.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου