Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Λαμία. Βοήθησαν τους τραυματισμένους πελαργούς

 

 
Ένα από τα καθήκοντα των μελών του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας είναι να προσφέρουν βοήθεια σε πληγωμένα ή άρρωστα πουλιά. Γι’ αυτό και την περασμένη εβδομάδα βοήθησαν δύο πελαργούς που εντοπίστηκαν τραυματισμένοι στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στη Λαμία.
 
Ο ένας είχε κομμένο πόδι, προφανώς από ατύχημα και ο δεύτερος έπεσε από τη φωλιά του και καρφώθηκε στη λόγχη κάγκελου, με συνέπεια να τραυματισθεί σοβαρά. Τα πουλιά μετά τις πρώτες βοήθειες στάλθηκαν στην Αθήνα στο ΑΝΙΜΑ, όπου θα τους προσφερθούν από ειδικούς οι θεραπείες που είναι απαραίτητες.
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας τονίζει: «Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε α) Τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής για την ευαισθητοποίηση που δείχνουν και ειδοποιούν το σύλλογό μας όποτε χρειάζονται βοήθεια οι πελαργοί της περιοχής τους β) Το ΑΝΙΜΑ για την άμεση ανταπόκριση γ) το Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Φθιώτιδας για την άμεση και πάντα αφιλοκερδή μεταφορά των πουλιών στην Αθήνα.
 
Θεωρούμε ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και η αφιλοκερδής προσφορά στην άγρια ζωή, είναι ευοίωνο σημάδι ανθρωπιάς και πολιτισμού».
 


πηγή: www.zoosos.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου