Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Σήμερα (31-7-2013) η σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Ηπείρου

 
 

Την Τετάρτη η σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Ηπείρου Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης, 31 Ιουλίου, θα ληφθεί απόφαση για τη σύσταση Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Ηπείρου. Πρόκειται για τον φορέα που θα κληθεί να υλοποιήσει στην πράξη το καλάθι αγροτικών προϊόντων, ως βήμα ανάδειξης του πρωτογενούς τομέα.

 
Η «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ηπείρου» θα είναι ο φορέας που θα προστατεύει τα προϊόντα του Καλαθιού της Περιφέρειας Ηπείρου, θ' αναπτύξει τον Ηπειρώτικο χαρακτήρα των προϊόντων με σεβασμό στην τοπική παράδοση και τον χαρακτήρα των περιοχών.
 
«Η Περιφέρεια Ηπείρου, μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, θα υποστηρίζει όλους τους εμπλεκόμενους στην προσπάθεια που γίνεται για την προώθηση των προϊόντων και την διατήρηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών που επιθυμούν ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα με συγκεκριμένη γεωγραφική προέλευση, ενώ με τον τρόπο αυτό σ' αναπτυχθεί η τοπική κοινωνία και θ' αυξηθεί το εισόδημα των παραγωγών της περιοχής μας», είχε αναφέρει παλιότερα σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς.
 
Αναλυτικότερα, σκοπός της εταιρείας είναι να συμμετέχει στην πιστοποίηση των προϊόντων της Περιφέρειας, να δημιουργήσει ένα λογότυπο για τα προϊόντα της, να παρέχει υπηρεσίες για την ποιοτική βελτίωση των προϊόντων και να τα προωθεί σε φορείς και επιχειρήσεις.
 
Επίσης να συνεργάζεται με φορείς για την επίτευξη των στόχων αλλά με αντίστοιχες εταιρείες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την προώθηση των προϊόντων, καθώς και για την πιστοποίησή τους ως πχ. ΠΟΠ, ΠΓΕ κλπ., να ενημερώνει τους καταναλωτές για την διατροφική αξία των προϊόντων και να τα αναδείξει στην εστίαση και τον τουρισμό.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου