Η αγροτική οικονομία και η περιφερειακή ανάπτυξη θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο των συζητήσεων στην ημερίδα που διοργανώνεται, στις 6 Ιουλίου, για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κοιλάδα του Αχελώου
Την ημερίδα διοργανώνουν το Γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πραγματοποιείται δε σε συνεργασία με τους Δήμους Αργιθέας, Γ. Καραϊσκάκη, Αγράφων και Αμφιλοχίας
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βραγκιανών, στην Παναγίας Επισκοπής, στο Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας. Θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα μεταδοθεί σε ως διακαναλική τηλεοπτική εκπομπή σε ζωντανή σύνδεση. Θέμα της ημερίδας είναι: «ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ».
Συμμετέχουν:
Αθανάσιος Τσαυτάρης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Γιώργος Παπανικολάου, ευρωβουλευτής ΝΔ
Σπύρος Δανέλλης, ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ
Σοφοκλής Σοφοκλέους, ευρωβουλευτής Κύπρου, ΕΔΕΚ
Τάσος Χανιώτης, διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Μάρτιν Σούλτς, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βιντεοπαρέμβαση
Συντονίζουν οι δημοσιογράφοι: Κώστας Αργυρός και Μάκης Μάκκας
Οι πολίτες που επιθυμούν να θέσουν ερωτήματα θα μπορούν μέσω e - mail ή τηλεφωνικά στους αριθμούς που θα εμφανίζονται στις οθόνες των τηλεοράσεων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική ύπαιθρο σε µια εποχή μεγάλων αλλαγών μέσω της εφαρµοζόµενης αγροτικής πολιτικής της χώρας και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).
Η Κοιλάδα του Αχελώου βρíσκεται μεταξύ Άρτας, Καρδίτσας, Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας.
Τα φαράγγια του Αχελώου στα πόδια των Ελληνικών, της Καλής Κώμης και του Πετρωτού από τη μεριά της Αργιθέας και των απόκρημνων βράχων του Νεγκοζίου και του Σέλτσου από τη μεριά της Άρτας ως τα απομεινάρια της θρυλικής Γέφυρας Κοράκου αλλά και η Κοιλάδα του που απλώνεται στα πόδια του Αη Βασίλη και της Γρέβιας, των Πηγών, των Γλύνικων, του Τσιφλικίου, της Μεγαλόχαρης και του Μεσόπυργου ως τον Εμπεσσό, τα Βρουβιανά και το Περδικάκι από τη μεριά της Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας αλλά και του Μαράθου, των Βραγκιανών, των Γρυμπιανών, του Αρδάνοβου και του Αργυρίου και Καταφυλίου Αργιθέας - όπου η περίφημη πετρογέφυρα - ως το Νέο Αργύρι Ευρυτανίας συνθέτουν ένα πραγματικά μαγευτικό γεωφυσικό σύνολο με περίσσεια ομορφιά σε κάθε εποχή του χρόνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου