Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Θερινές εικόνες «αναρχίας» στα παράλια Πρέβεζας - Θεσπρωτίας

 
 

Δεν έχουν τέλος τα παράπονα που ακούγονται τελευταία από παραθεριστές, κατοίκους και επαγγελματίες για την… αναρχία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα παράλια της Ηπείρου, στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου, την ώρα που γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να ανακάμψει ο Ηπειρωτικός τουρισμός.
Από ελλείψεις σε ναυαγοσώστες, μέχρι παράνομες κατασκηνώσεις τροχόσπιτων πάνω σε ακτές και αυτοσχέδιες χωματερές που… ξεφυτρώνουν δίπλα από πολυσύχναστες παραλίες, είναι μόνο μερικά από τα απαράδεκτα που συμβαίνουν αυτή την εποχή.
 
 
Άκοπα χόρτα και χωματερές…

Οι κάτοικοι και οι τουρίστες των παραθαλάσσιων περιοχών δεν έρχονται αντιμέτωποι μόνο με τα άκοπα ξερά αγριόχορτα, που και εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς είναι, αλλά και «τυφλώνουν» τους οδηγούς και ειδικά τους επισκέπτες που δεν γνωρίζουν την περιοχή.
 
Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει είναι η καθαριότητα, αφού για παράδειγμα στην Καστροσυκιά, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την πλέον πολυσύχναστη παραλία της Πρέβεζας, στο παλιό νταμάρι, πάνω από την Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, έχει δημιουργηθεί μια παράνομη χωματερή, η οποία όπως καταγγέλλουν κάτοικοι έχει μετατρέψει την περιοχή σ’ έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Κάθε ένας ξεφορτώνει από μπάζα, μέχρι κλαδιά, πλαστικά και κάθε είδους απορρίμματα, αδιαφορώντας για το ότι μολύνει το περιβάλλον και υποβαθμίζει μια αμιγώς τουριστική περιοχή. Αν και το θέμα έχει απασχολήσει και παλαιότερα τους κατοίκους, καμία αρμόδια αρχή δεν έχει επιληφθεί μέχρι στιγμής, προκειμένου να δώσει ένα τέλος σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.


Τροχόσπιτα στις ακτές…
 
Ανεξέλεγκτα όμως δρουν και πολλοί παραθεριστές, που με τα τροχόσπιτά τους, καταλαμβάνουν παραλίες, αδιαφορώντας για το ότι δεν επιτρέπεται το ελεύθερο κάμπινγκ. Κι αυτό αν και υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι στα παράλια της Ηπείρου, που μπορούν να κατασκηνώσουν και όχι αυθαίρετα σε παραλίες, δημιουργώντας προβλήματα στους άλλους λουόμενους. Μια τέτοια κατάσταση παρατηρείται συχνά στην απέραντη παραλία του Δρεπάνου και όπως τονίζουν κάτοικοι της περιοχής τον λόγο έχουν οι αρμόδιες Αρχές για να επιβάλλουν την τάξη και όχι να έρχονται σε αντιπαράθεση οι πολίτες με τους παρανομούντες.

 
πηγή: http://thesprotia-news.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου