Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Οχιά χτυπά σαν αστραπή!

 
Το Bitis arietans ή αλλιώς ένα είδος οχιάς με την ονομασία puff adder, είναι ένα εξαιρετικά δηλητηριώδες φίδι που βρίσκεται σε όλη την Αφρική και την Αραβία. Είναι υπεύθυνο για τα περισσότερα τσιμπήματα και τους θανάτους στη Νότια Αφρική από ότι οποιοδήποτε άλλο φίδι, όχι επειδή είναι το πιο δηλητηριώδες, αλλά επειδή είναι το πιο τεμπέλικο.
 
 
Η γεωγραφική εξάπλωση της οχιάς Bitis arietans
 
 
Αντί να φύγει μακριά όταν ανιχνεύσει κάτι που έρχεται, όπως και τα βήματα ενός φτωχού ανυποψίαστου ανθρώπου, βασίζεται στο εντυπωσιακό καμουφλάζ του για να μην εντοπιστεί. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι, δυστυχώς, πατούν πάνω στα νωχελικά φίδια και καταλήγουν με ένα μάλλον δυσάρεστο δάγκωμα.  Ίδια συμπεριφορά παρουσιάζει και η ευρωπαϊκή οχιά που ζει στην Ελλάδα, αλλά και τα ξαδέρφια της η κόμπρα και ο κροταλίας.

Μπορείτε να δείτε πόσο τρομερή η εντυπωσιακή δύναμη αυτών των φιδιών στο βίντεο του YouTube παρακάτω, του BBC, το οποίο δείχνει μια puff adder να επιτίθεται σε ένα μπαλόνι νερού σε αργή κίνηση. Είναι αρκετά φοβερό.
 
 
Αν συναντήσετε ποτέ ένα από τα πολλά δηλητηριώδη είδη οχιάς, το φίδι γνωστό ως puff adder θα πρέπει να κάνετε μεταβολή και να φύγετε μακριά.

Αν και το βίντεο μπορεί να είναι υπερβολικό για κάποιον με Οφιδοφοβία, είναι μια συναρπαστική ματιά στον τρόπο που το φίδι επιτίθεται στο θήραμα του.
Συνήθως, τα φίδια, όπως αυτά τρώνε αρουραίους, ποντίκια, μικρά θηλαστικά και πουλιά εδάφους. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απλώς ένα μπαλόνι.
 
Η κοινή οχιά είναι τόσο γρήγορη στο χτύπημα της που μπορεί να δαγκώσει ένα άλογο κατά τον καλπασμό του 7 φορές.
 
 
πηγή: http://newsmessinia.blogspot.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου