Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Οι «Ψηλές Κορφές» της ΕΟΣ Σάμου στον κατάλογο της Berry Brothers

                       
Οι «Ψηλές Κορφές» της ΕΟΣ Σάμου στον κατάλογο της Berry BrothersΚατά την διάρκεια της συμμετοχής της ΕΟΣ Σάμου στην έκθεση του Λονδίνου «London Wine Fair» τον περασμένο Ιούνιο, οι εκπρόσωποι της εταιρείας Berry Brothers & Rudd δοκίμασαν το ξηρό κρασί «Ψηλές Κορφές» και η έκπληξη τους ήταν ολοφάνερη: δεν περίμεναν να συναντήσουν ένα ξηρό Μοσχάτο κρασί με τέτοιο σώμα, φρεσκάδα και πολυπλοκότητα.
Η αντίδραση των Άγγλων ήταν άμεση. Συνεννοήθηκαν επί τόπου με την εισαγωγέα της ΕΟΣΣ στην Αγγλία, την κυρία Mary Pateras από την εταιρεία Eclectic Wines, και η πρώτη παραγγελία με «Ψηλές Κορφές» για την Berry Brothers ταξίδευε τέλη Ιουνίου προς Λονδίνο, πριν καν κλείσει μήνας από το πέρας της έκθεσης.
 
Η Berry Brothers & Rudd δεν είναι τυχαία στο χώρο του κρασιού. Πρόκειται για την αρχαιότερη και πιο ιστορική εταιρεία κρασιού της Μεγάλης Βρετανίας που διακινεί μερικά από τα σπουδαιότερα κρασιά στον κόσμο από το 1698.
 
Η επιτυχία της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου είναι αξιοσημείωτη διότι ο συγκεκριμένος τύπος κρασιού, το μοσχάτο οινοποιημένο σε ξηρή έκδοση ―και όχι γλυκό, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό― είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γίνει με επιτυχία.
 
Το «Ψηλές Κορφές» κατάφερε με την ποιότητα και μοναδικότητα του να κεντρίσει το ενδιαφέρον μιας σπουδαίας και απαιτητικής εταιρείας, να εισαχθεί στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά της Αγγλίας και να καταρρίψει τα στερεότυπα που επικρατούν για τον δήθεν αδιάφορο χαρακτήρα των ξηρών μοσχάτων.
 
Εξάλλου και ο γευσιγνώστης του Wine Advocate της Αμερικής, Mark Squires, έχει περιγράψει το κρασί αυτό ως «κρασί με έντονη προσωπικότητα».
 
Οι «Ψηλές Κορφές» παράγονται με βάση μοσχάτα σταφύλια από τα καλύτερα ορεινά αμπελοτόπια της Σάμου που οινοποιούνται με ιδιαίτερη φροντίδα ώστε να διατηρήσουν τα ελκυστικά πρωτογενή τους αρώματα και τη φυσική τους φρεσκάδα, καθιστώντας το κρασί αυτό ιδανικό ως απεριτίφ και συνοδό όλων σχεδόν των ορεκτικών που μπορεί να φανταστεί κανείς. συνεργασία και μία νέα επιτυχία της ΕΟΣ Σάμου.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου