Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

15η Γιορτή Αγροτουρισμού 2014. Γευσιγνωσία λεσβιακών μαρμελάδων & γλυκών του κουταλιού

 
gefsignosia-mouseiou

Ένα γευστικό καλωσόρισμα έχει οργανωθεί για αυτή την Κυριακή 3 Αυγούστου και ώρα 11:00 – 13:00 για τους επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Γευστικές δοκιμές παραδοσιακών λεσβιακών γλυκών του κουταλιού και μαρμελάδων που παρασκευάζουν οι Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί της Λέσβου θα προσφερθούν σε όλους τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης. Στόχος του Μουσείου είναι μέσα από τις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας όλοι οι επισκέπτες της Γιορτής Αγροτουρισμού φεύγοντας να πάρουν μαζί τους μια γεύση της Λέσβου.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης γευσιγνωσίας, οι επισκέπτες της 15ης Γιορτής Αγροτουρισμού μπορούν να γνωρίσουν, να δοκιμάσουν αλλά και να προμηθευτούν εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα της Λέσβου:
 
  • Γλυκά του κουταλιού όπως ελιά, κάστανο, καρπούζι, κυδώνι, αντζούρι, ντοματάκι, τριφτό κολοκύθι, πορτοκάλι, νεράντζι, νερατζάκι, μελιτζανάκι, λεμόνι, φράπα, κυδώνι, σταφύλι και πολλές ακόμα γεύσεις
  • Μαρμελάδες, όπως βερίκοκο, σύκο, φράουλα, ακτινίδιο, πορτοκάλι, καρότο καρότο με πορτοκάλι, αλλά και πρωτότυπων συνδυασμών όπως πορτοκάλι & σοκολάτα, φράουλα &  σοκολάτα, βατόμουρο & ούζο
 
Σε κάθε εκδήλωση γευσιγνωσίας οι επισκέπτες της Γιορτής βιώνουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Γεύσεις, αρώματα και μυρωδιές τους ταξιδεύουν σε μοναδικά γευστικά μονοπάτια, γνωρίζοντάς τους τα παραδοσιακά προϊόντα που φτιάχνουν οι Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί της Λέσβου με συνταγές που έχουν κληρονομήσει από τις γιαγιάδες τους και με τοπικά αγνά υλικά. Όλα φτιαγμένα με μεράκι, αγάπη και όρεξη αναδεικνύουν μέσα από τις γεύσεις τους τη μοναδικότητα της Λέσβου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και τη 15η Γιορτή Αγροτουρισμού μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου