Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Επίθεση αγέλης λύκων σε κτηνοτροφική μονάδα στην Καστοριά


lukoi
 
Αγέλη λύκων επιτέθηκε σε κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή μεταξύ Μεσοποταμίας και Αγίας Κυριακής στην Καστοριά.
Η περίφραξη δεν εμπόδισε τους λύκους να εισέλθουν στο χώρο όπου κοιμόταν τα ζώα και να τα επιτεθούν. Το πρωί οι υπεύθυνοι της μονάδας βρέθηκαν μπροστά σε ένα ανατριχιαστικό θέαμα με 9 πρόβατα σκοτωμένα και 3 τραυματισμένα.
 
«Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» χαρακτήρισε τη σφαγή ο εκπρόσωπος του Αρκτούρου κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.  «Από τα ίχνη και τις μετρήσεις που έγιναν στον χώρο συμπεραίνεται  ότι θα πρέπει να ήταν 3 με 4 λύκοι και όπως γίνεται σε τέτοιου είδους επιθέσεις, ένας αναλαμβάνει να σκοτώνει και οι υπόλοιποι τρώνε».
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Αρκτούρου είναι η πρώτη καταγεγραμμένη επίθεση λύκων στον νομό Καστοριάς για το 2014. «Οι επιθέσεις τα τελευταία χρόνια σε χωριά και σε ζωοτροφικές μονάδες είναι πολύ σπάνιες, γιατί στα βουνά υπάρχουν πολλά ζαρκάδια και άλλα ζώα και έτσι ο λύκος βρίσκει εύκολα τροφή στη φύση». Καταλήγοντας ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι ο λύκος είναι λυσσόπληκτο ζώο.
 
Επιτόπου έσπευσε κλιμάκιο του Δασαρχείου Καστοριάς και έγινε καταγραφή των ζημιών, καθώς και κλιμάκιο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για να γίνουν εξετάσεις για την περίπτωση λύσσας.
 
Πληροφορίες και φωτογραφίες: http://fouit.gr
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου