Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Εργαστήριο εξομοίωση ζωής και σχεδιασμός μίας οίκο-κοινότητας

 
 

Το Free and Real στα πλαίσια του Εγχειρήματος Τελαίθριον διοργανώνει ένα δεκαήμερο πρακτικό και θεωρητικό σεμινάριο στους χώρους του εγχειρήματος στην βόρεια Εύβοια με θέμα: «Εργαστήριο εξομοίωση ζωής και σχεδιασμός μίας οίκο-κοινότητας».

Το σεμινάριο Θα ξεκινήσει από Παρασκευή 8 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Αυγούστου.

Οι διοργανωτές θέλουν να δώσουν την ευκαιρία, σε ανθρώπους που ίσως είναι έτοιμοι να σχεδιάσουν το δικό τους εγχείρημα αλλά και σε αυτούς που ζητάνε εδώ και καιρό μία πιο βαθιά ματιά στο τι σημαίνει εγχείρημα Τελαίθριον, δίνοντας έτσι μία καλή εικόνα για το πως θα μπορούσε να είναι η ζωή μέσα σε ένα εγχείρημα αυτάρκειας ή μία οίκο-κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα πραγματοποιούνται πρωινά μαθήματα στον γεωδαιτικό θόλο του εγχειρήματος κοντά στην κορυφή του Τελέθριον, θα γίνει επίσκεψη στα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού, πεζοπορία στο πλατανόδασος. Η διαμονή θα γίνει στα οικολογικά yurt του εγχειρήματος το οποίο οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα γνωρίσουν μέσα από μια σειρά προβολών, παρουσιάσεων και συζητήσεων.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πρακτική και θεωρητική ενασχόληση σε όλη την διάρκεια της ημέρας, σχεδόν σε όλα τα θέματα αυτάρκειας που απασχολούν το εγχείρημα Τελαίθριον, μερικά από αυτά: Καλλιέργεια μανιταριών, μελισσοκομία, διατροφή και καλλιέργειες, άσκηση και υγεία, εισαγωγή στην φυσική καλιέργεια, εισαγωγή στην οικολογική δόμηση, εισαγωγή στις ΑΠΕ, διαχείριση πόρων, σχεδιασμός οικολογικού χωριού, yoga και πολλά ακόμα θέματα που έχει καλύψει το Τελαίθριον στα 4 χρόνια της ύπαρξής του.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ασχοληθούν επίσης με το κολυμπι, τις κατασκευές, το μαγείρεμα και φυσικά και το παιχνίδι! Θα αναπτυχθούν θέματα όπως η φυσική καλλιέργεια, το φυσικό φαρμακείο, η περμακουλτούρα, η κομποστοποίηση, η διατροφή αλλά και η διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και του νερού.

Θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του εγχειρήματος Τελαίθριον όπως και πλήρης περιήγηση και παρουσίαση σε όλους τους χώρους του εγχειρήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε
ΕΔΩ
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου