Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο χαρτογραφεί τη διατροφή μας

 
XORIATIKH SALATAMείζονα πανελλαδική μελέτη Διατροφής και Υγείας (ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ.) εκπονείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και με την υποστήριξη εθνικών φορέων και διακεκριμένων καθηγητών.
 
Κύριος στόχος της ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ. είναι η αξιολόγηση των διατροφικών συνηθειών και του τρόπου ζωής του Ελληνικού πληθυσμού και η σχέση τους με δείκτες υγείας και χρόνια νοσήματα, χρησιμοποιώντας αντιπροσωπευτικό πανελλαδικό δείγμα. Απώτερος σκοπός, είναι η ενημέρωση των υγειονομικών αρχών για την ιεράρχηση των αναγκών και για την υλοποίηση προγραμμάτων παρέμβασης για την προαγωγή της δημόσιας υγείας.
 
Η συλλογή των δεδομένων ανά την Ελλάδα θα γίνει με κατά πρόσωπο συνέντευξη στο σπίτι του συμμετέχοντα από ειδικούς ερευνητές, ιατρούς ή κλινικούς διαιτολόγους, οι οποίοι λίγες μέρες πριν την επίσκεψη θα αφήσουν σχετική ειδοποίηση και ενημερωτικό φυλλάδιο που περιγράφει τη μελέτη αναλυτικά.
 
Όποιος λάβει τη σχετική ειδοποίηση μπορεί να επικοινωνήσει με τους ερευνητές για να κλείσει ραντεβού σε ώρα και ημέρα που τον/ την εξυπηρετεί. Όλοι οι ερευνητές φέρουν ειδική ταυτότητα τα στοιχεία της οποίας μπορούν να πιστοποιηθούν καλώντας τη Γραμματεία ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ. Στην επόμενη φάση θα ακολουθήσει διενέργεια μετρήσεων και λήψη δειγμάτων αίματος για τη διεξαγωγή βιοχημικών και λοιπών αναλύσεων σε κινητές μονάδες αιμοληψίας από κατάλληλα εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου