Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Το ορφανό αρκουδάκι της Καστοριάς αποφεύγει τους ανθρώπους και προτιμάει το… λούτρινο αρκουδάκι του

 
arktouros
 
Ζωηρή, με μεγάλη προτίμηση στα ραδίκια και τα μήλα αλλά και στο… λούτρινο αρκουδάκι της είναι η μικρή Ζωή, το ορφανό αρκουδάκι που «υιοθέτησε» τον περασμένο Απρίλιο ο «Αρκτούρος» όταν βρέθηκε να περιφέρεται μόνο του στην Αυγή Καστοριάς.
 
Πλέον, το αρκουδάκι δείχνει να έχει κερδίσει την μάχη για τη ζωή και σύντομα πρόκειται να μεταφερθεί σε μεγάλο περιφραγμένο χώρο δάσους όπου θα ζει χωρίς την παραμικρή επαφή με τους φροντιστές της.
 
Σύμφωνα με τον «Αρκτούρο» ο χώρος που θα τη φιλοξενήσει είναι έτοιμος ενώ έτοιμη είναι και η ίδια η Ζωή για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει. Έχει ξεκινήσει να τρώει εποχιακά φρούτα (κεράσια, μούρα, κλπ) και καρπούς, κλαδιά και φύλλα, ραδίκια, σε συνδυασμό βέβαια με τα γεύματα γάλακτος. Εδώ και μερικές εβδομάδες οι φροντιστές κρύβουν την τροφή σε διάφορα σημεία μέσα στην περίφραξή της, έτσι ώστε να μάθει να την αναζητάει με την όσφρηση.
 
«Ηδη το αρκουδάκι που πλέον ζυγίζει περισσότερο από δέκα κιλά, αποφεύγει τους φροντιστές, είναι πάρα πολύ ζωηρό και παίζει συνέχεια με το νερό της πισίνας του και με το λούτρινο αρκουδάκι του» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Στεφάνου από την οργάνωση.
 
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του «Αρκτούρου» για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών που είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν με επιτυχία στις περιπτώσεις του Μικρού Τζον και του Νικήτα, πρέπει να αποφεύγεται κάθε είδους έκθεση σε ανθρώπινη παρουσία, ώστε να μην αναγνωρίσει τον άνθρωπο ως φίλο αλλά ως διαφορετικό είδος.
 

πηγή: http://dasarxeio.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου