Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Έγκλημα σε βάρος της λίμνης… Άδειασαν τόνους από λύματα

 
LIMNH LYMATA 14Τόνους βοθρολυμάτων έριξαν άγνωστοι στη λίμνη των Ιωαννίνων με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα ρύπανσης. Ένα ακόμη περιβαλλοντικό έγκλημα... Ένα έγκλημα που ζουν με ένταση οι κάτοικοι της Αμφιθέας και των Λογγάδων καθώς τα λύματα έφτασαν μέχρι εκεί.
 
Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και αλιείς, το αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής, είναι να επιπλέουν χιλιάδες νεκρά ψάρια στη λίμνη και να καταλήγουν στις όχθες της Παμβώτιδας.
 
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σε δηλώσεις που έκανε σημείωσε πως μετά την έρευνα των αρμοδίων υπηρεσιών διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για λύματα από βόθρους.
 
Άμεσα από την Περιφέρεια Ηπείρου ξεκίνησε ο καθαρισμός με ένα δικό μας μηχάνημα, το οποίο δουλεύει στην ευρύτερη περιοχή.
 
«Είναι απαράδεκτο κάποιοι να κάνουν εκκενώσεις βόθρων σε περιοχές που δεν έχουν συνδεθεί με το αποχετευτικό δίκτυο του Δήμου Ιωαννιτών. Αυτή η κατάσταση δημιουργείται από ανθρώπους που έχουν τοποθετήσει μοτέρ σε στεγανούς βόθρους και θεωρούν ότι κάποια στιγμή αν τους αδειάσουν στη Λίμνη, δεν θα έχουν πρόβλημα. Θα το ψάξουμε.
 
Παλαιότερα είχαμε αξιοποιήσει την Αγροφυλακή και για νυκτερινές περιπόλους, με σημαντικά αποτελέσματα. Όμως τώρα το βάρος πέφτει μόνο σε εμάς, γιατί δυστυχώς κανείς άλλος δεν ασχολείται με τη λίμνη. Θεωρητικά ασχολούνται πολλοί, όμως η θεωρία με την πράξη είναι τόσο μακριά. Από θεωρίες έχουμε χορτάσει.
 
Ότι θετικό έχει γίνει μέχρι σήμερα, έχει γίνει με δική μας δουλειά. Εμείς θα συνεχίσουμε ότι αφορά στον καθαρισμό της λίμνης. Έχουμε αναλάβει αρκετές πρωτοβουλίες. Αλλά θέλουμε σεβασμό από όλους αυτούς που μιλάνε για τη λίμνη χωρίς να ασχολούνται επί της ουσίας με αυτή», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Καχριμάνης.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου