Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Μινιμαλιστικοί Κήποι και ιδέες σχεδιασμού τοπίου

 
Μινιμαλιστικοί Κήποι και ιδέες σχεδιασμού τοπίου1

Ζώντας σε σύγχρονα σπίτια σίγουρα σημαίνει ότι έχει αρκετό χώρο για ένα καλλιεργημένο και σωστά σχεδιασμένο υπαίθριο χώρο. Τα περισσότερα από τα σημερινά σπίτια έχουν τέτοιου είδους εξωτερικούς χώρους που είναι κατάλληλοι για τη δημιουργία ένος πανέμορφου κήπου στο μπροστά ή στο πίσω μέρος του ακινήτου σας.

Λοιπόν, όταν μιλάμε για μινιμαλιστικά σχέδια κήπου, θα πρέπει κατ “αρχάς να αναφέρω, που και πως μπορούν να χρησιμοποιούνται σωστά. Για παράδειγμα, ένα παραδοσιακό βικτοριανό σπίτι με ένα μινιμαλιστικό κήπο στο πίσω μέρος δεν θα είναι η καλύτερη απόφαση για να κάνετε. Μινιμαλιστικοί κήποι ταιριάζουν καλύτερα στα σύγχρονα σπίτια και βίλες που διαθέτουν
μινιμαλιστικό, μοντέρνο, σύγχρονο, εκλεκτικό στυλ εσωτερικών χώρων και σχεδιασμού. Για την κατασκευή του εξωτερικού που θα κολλήσει καλύτερα στις ευθείες και κομψές μορφές του σπιτιού. Εάν διαθέτετε ένα από τους όρους που ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά που έχετε στο δικό σας χώρο, τότε θα πρέπει σίγουρα να εξετάσει την ιδέα να κάνετε ένα μινιμαλιστικό κήπο.

Αλλά τι είναι το τόσο ειδικό σχετικά με αυτά τα είδη των κήπων; Υπάρχουν πολλές απόψεις για το ζήτημα αυτό και καμιά από αυτές δεν φαίνεται να είναι το καλύτερο. Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι η ευθεία και ο κομψός χαρακτήρας του μινιμαλιστικού σχεδιασμού που προσελκύει και συναρπάζει. Οφείλω να ομολογήσω ότι αυτές οι θέσεις δεν είναι οι καλύτερες λειτουργικές περιοχές, αλλά χρησιμοποιούνται κυρίως ως διακοσμητικά, όχι σαν τους κήπους που πραγματικά κάποιος τους χρειάζεται. Φυσικά, μπορεί να υπάρχουν ορισμένες περιοχές που χωρίζονται για χαλάρωση, όπως μια πισίνα και σαλόνια μπορεί να είναι σημεία, αλλά κυρίως ο σύγχρονος μινιμαλιστικός κήπος αποτελείται από ένα γιγάντιο αριθμό επιστρώσεων σκυροδέματος, βότσαλα, ψηλές γλάστρες, θάμνους και φράκτες κήπου.

Αλλά για άτομα που ζουν με έναν ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο ζωής, αυτοί οι τύποι κήπων είναι ένας τέλειος τρόπος για να λάβουν όλη την ευχαρίστηση και να αισθάνονται μοντέρνα ταυτόχρονα. Αυτό θα είναι το αγαπημένο του μέρος για να περάσουν τα σαββατοκύριακα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα παρέα με μερικούς φίλους, με ποτά, να ακούτε μουσική ή απλά χαραρώνετε. Πιστεύω ότι το μινιμαλιστικό δεν είναι το είδος του στυλ που σήμερα οι οικογένειες θα πρέπει να εξετάσουν ως ενδεχόμενο δημιουργίας στα σπίτια τους, δεδομένου ότι μια οικογένεια δεν πρέπει να είναι σε μια επίδειξη των δυνατοτήτων, αλλά μια βασική μονάδα για μια υγιή κοινωνία όπου η αγάπη, η νοημοσύνη, η ηθική και η ζεστή ατμόσφαιρα θα πρέπει να λαμβάνουν το κύριο μέρος.

Λοιπόν, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικές εμπνευσμένες εικόνες που πιστεύουμε ότι θα σας αρέσουν.
 
Μινιμαλιστικοί Κήποι και ιδέες σχεδιασμού τοπίου2
 
Μινιμαλιστικοί Κήποι και ιδέες σχεδιασμού τοπίου3
 
Μινιμαλιστικοί Κήποι και ιδέες σχεδιασμού τοπίου4
 
Μινιμαλιστικοί Κήποι και ιδέες σχεδιασμού τοπίου5
 
Μινιμαλιστικοί Κήποι και ιδέες σχεδιασμού τοπίου6
 
Μινιμαλιστικοί Κήποι και ιδέες σχεδιασμού τοπίου7
 
Tuinen in opdracht van Roland van Boxmeer
 
Μινιμαλιστικοί Κήποι και ιδέες σχεδιασμού τοπίου9
 
Μινιμαλιστικοί Κήποι και ιδέες σχεδιασμού τοπίου10
 
Μινιμαλιστικοί Κήποι και ιδέες σχεδιασμού τοπίου11


φωτπγραφίες: Pinterest
             πηγή: http://www.texnotropieskaidiakosmisi.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου