Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Χαλκιδική - Σκουριές. Δεκαήμερο εκδηλώσεων ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

 
Δεκαήμερο αγώνα στις Σκουριές Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσουν οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, από την Παρασκευή 22 έως την Κυριακή 31 Αυγούστου.
 
Το 10ήμερο αγώνα θα περιλαμβάνει κατασκήνωση 10 ημερών στο δάσος των Σκουριών (στο όρος Κάκαβος, στη Μ. Παναγία) με κεντρικό σκοπό "τη συνεχή παραμονή στο κέντρο του περιβαλλοντικού και κοινωνικού εγκλήματος που επιβάλλεται από το σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός – Eldorado Gold και την επανασύνδεση με το κύριο χωρικό επίκεντρο του αγώνα".
 
Κατά τη διάρκεια των 10 αυτών ημερών (22-31 Αυγούστου) θα πραγματοποιούνται:

• εξορμήσεις στο βουνό –που θα οργανώνονται από καθημερινές συνελεύσεις– προς τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και τα μέρη στα οποία έχει συντελεστεί καταστροφή, με σκοπό τη (βιωματική) ενημέρωση του κόσμου για την κατάσταση της εξέλιξης του έργου.
• καθημερινές εκδηλώσεις και workshops, με σκοπό την ενασχόληση με συγκεκριμένες θεματικές που μπορούν να συνεισφέρουν στη συνέχιση και ποιοτική αναβάθμιση του αγώνα, με τη δημιουργία μιας παρακαταθήκης για τα περιεχόμενα τόσο του ίδιου του αγώνα, όσο και της γενικότερης κοινωνικής συνθήκης που οικοδομείται μέσα από αυτόν στη Χαλκιδική.
• συναυλίες, προβολές και άλλα δρώμενα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου