Σε άριστη συνεργασία και με συντονισμένες ενέργειες, κλιμάκιο αποτελούμενο από Δασοφύλακες του Δασαρχείου Θεσ/νίκης και Δασολόγο του Γραφείου Συμβάσεων CITES της Δ/νσης Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών της Απ. Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κατάφερε νέο και σημαντικό χτύπημα κατά της παράνομης εκτροφής και διακίνησης ειδών της ενδημικής άγριας πανίδας και ξενικών ειδών της συνθήκης CITES.
Σημαντική βοήθεια, συνεργασία και συνδρομή προσέφερε το Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., κυρίως, στην αναγνώριση των ειδών.
Σύμφωνα με την σχετική Έκθεση Έρευνας και Κατασχέσεως, σε αύλειο χώρο οικίας κατά την ημέρα, παρόντος του ιδιοκτήτη και παρουσία Πταισματοδίκη ως εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, καταγράφηκαν και αναγνωρίστηκαν είδη της άγριας πανίδας (21 φασιανοί, 19 παπαγαλάκια, 13 ορτύκια 1 λούγαρο, 1 κοτσύφι, 1 σκαθί).
Συντάχθηκε Έκθεση Κατάσχεσης άγριων ενδημικών ωδικών πτηνών (3 είδη απελευθέρωση σε κλωβούς και 1 παγίδα σύλληψης) και Έκθεση Κατάσχεσης και Μεσεγγύησης όλων των ξενικών ειδών και μέσων παράνομης αναπαραγωγής και εκτροφής (μηχανές τεχνητής επώασης, ηλεκτρικός θερμοθάλαμος και εκκολαπτικές μηχανές οριζόντιου τύπου).
Βεβαιώθηκαν παραβάσεις των διατάξεων περί θήρας και διατάξεων της σύμβασης CITES όσο φορά την προστασία της άγριας ττηνοπανίδας κ.τ.λ.
Αναλυτικά οι παραβάσεις
- Παράνομη λειτουργία εκτροφείου πτηνών (αναπαραγωγή και εκτροφή ειδών άγριας πανίδας-χωρίς απαιτούμενες άδειες ίδρυσης καθώς και διακίνηση και διατήρηση αυτών χωρίς απαιτούμενες άδειες εισαγωγής CITES).
- Παράνομη κατοχή και διατήρηση σε αιχμαλωσία άγριων ενδημικών ωδικών πτηνών – Παράνομη κατοχή παγίδων σύλληψης.
- Παράνομη έκθεση στο κοινό (χώρο κοινής δικτύωσης ιστοσελίδα facebook)
πηγή κειμένου και εικόνων:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου