Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Μαυροπετρίτης, το γεράκι του Αιγαίου

 
Στα πλαίσια του προγράμματος LIFE-Μαυροπετρίτη πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ στον χώρο του Αιγαίου με πρωταγωνιστή ποιο άλλο … «Το γεράκι του Αιγαίου».
 
Στόχος αυτού του ντοκιμαντέρ που μεταξύ άλλων περιέχει πλάνα από τις εξορμήσεις των ομάδων πεδίου στο Αιγαίο κατά την περίοδο 2004-2005, είναι αφενός να αναδείξει τους λόγους για την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας για τον Μαυροπετρίτη, και αφετέρου να τον παρουσιάσει, προκειμένου να τον καταστήσει γνωστό στο ευρύτερο κοινό.
 
Παράλληλα μέσα από το ντοκιμαντέρ αναδεικνύεται όχι μόνο η σημασία του αρπακτικού αυτού σε εθνικό επίπεδο μια και η χώρα μας φιλοξενεί γύρω στο 80% του παγκόσμιου αναπαραγωγικού πληθυσμού του, αλλά και η σημασία των μικρών ακατοίκητων νησίδων ως ευαίσθητων οικοσυστημάτων με ανεκτίμητη αξία για την άγρια ζωή.
 
Είναι πολύ σημαντικό το ευρύ κοινό να αποκτά επαφή και γνώση, για όσα θεωρεί ότι μπορεί να αφορούν μόνο εξειδικευμένους κλάδους. Γι” αυτό και στο ντοκιμαντέρ τυγχάνει ειδικής παρουσίασης το πρόγραμμα LIFE προστασίας στις διάφορες φάσεις του, στο οποίο εκτός από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, συμμετέχουν και εθελοντές. Γιατί η προστασία της φύσης, εν κατακλείδι, είναι υπόθεση όλων, και όχι μόνο των ειδικών.
 
Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του DVD μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας: 210 8228704 και 210 8227937.
 
Τίτλος: Μαυροπετρίτης. Το γεράκι του Αιγαίου
Διάρκεια 27′
Σκηνοθεσία: Νίκος Καλτζής
Σενάριο – Αφήγηση: Ευγενία Μαραγκού
Δ/νση Φωτογραφίας: Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, Κώστας Παπακωνσταντίνου
Ηχοληψία: Τάσος Μπουρδέκας
Μοντάζ: Πέτρος Σκλάβος
Μουσική: Βαγγέλης Σπανακάκης
Αuthoring & Premastering: PostVision Ε.Π.Ε.
Διεύθυνση Παραγωγής: Γρηγόρης Τσενές
Επιστημονικός Σύμβουλος: Τάσος Δημαλέξης
Εκτέλεση Παραγωγής: ΠΛΟΗΓΟΣ Ε.Π.Ε
Παραγωγή: Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου