Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Ο δεύτερος Φορέας Διαχείρισης Λιμνών με έδρα την Καστοριά «γεννήθηκε» διαψεύδοντας Κασσάνδρες και κινδυνολόγους


«Ήταν δίκαιο κι έγινε». Με αυτά το λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης υποδέχθηκε την ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στην Αθήνα, σχετικά με την ίδρυση του δεύτερου Φορέα Διαχείρισης Λιμνών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος θα έχει έδρα την Καστοριά.

Έτσι η Δυτική Μακεδονία θα έχει πλέον όχι έναν αλλά δύο φορείς διαχείρισης που θα αποτελέσουν σημαντικά περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά εργαλεία, όπως δήλωσε ο κ. Φάμελλος, προσθέτοντας πως «το αναπτυξιακό δυναμικό και ο περιβαλλοντικός πλούτος της Περιφέρειας μας δίνουν τα εχέγγυα ότι αυτοί οι δύο φορείς θα προστατεύσουν το περιβάλλον, θα τροφοδοτήσουν την εργασία και θα αποτελέσουν απάντηση στη μεγάλη πρόκληση της μεταλιγνιτικής περιόδου».
 
«Με αυτό τον τρόπο βάζουμε τέλος σε κινδυνολογίες και καταστροφολογίες από όσους προσπαθούσαν με αυτό τον τρόπο να καλύψουν τη δική τους ολιγωρία κατά το παρελθόν» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος συμπλήρωσε πως «με την ψήφιση του νόμου στο επόμενο διάστημα αναλαμβάνουμε μια ακόμη σημαντική αρμοδιότητα και ευθύνη για την αναπτυξιακή διαχείριση και τη βιωσιμότητα φυσικών πόρων και οικοσυστημάτων στην Περιφέρειά μας».
 
Στις αρμοδιότητες του νέου φορέα που βρίσκεται ήδη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες περιλαμβάνονται όλες οι λίμνες της Δυτικής Μακεδονίας, ο Γράμμος, ο Βούρινος, τμήμα του Βόρα της Κεντρικής Μακεδονίας και η παραλίμνια περιοχή της Βεγορίτιδας.
Με τον πλέον επίσημο τρόπο αποκαθιστώνται οι αδικίες και επιβεβαιώνεται στην πράξη η προεργασία, η τεκμηρίωση και το συνεχές ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη για το θέμα.



πηγή: http://parathrhthsflorina.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου