Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Αναγνωρίστηκαν οι ιαματικές πηγές!

 
 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προσπάθεια του Δήμου Πρέβεζας για την αναγνώριση των ιαματικών πηγών, καθώς η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
 
Η αναγνώριση υπογράφηκε από την Υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά μαζί με ανάλογη απόφαση για την πηγή Αιξωνής του Δήμου Γλυφάδας.
 
Ο φάκελος από τη Νέα Δημοτική Κοινοφελής Επιχείρηση Πρέβεζας (ΝΕΔΗΚΕΠ) κατατέθηκε το Νοέμβριο του 2015 και όλο αυτό το διάστημα υπήρξε στενή συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών προκειμένου να προχωρήσει η όλη διαδικασία.

Ο πρόεδρος της ΝΕΔΗΚΕΠ Χρήστος Νέσσερης χαρακτηρίζει την αναγνώριση ως "εισιτήριο" για οποιαδήποτε αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών και την ετήσια λειτουργία τους. Τα οφέλη για το Δήμο θα είναι μακροπρόθεσμα και μεγάλα και η προσέλκυση Ιαματικού Τουρισμού για την Πρέβεζα θα μπει για πρώτη ίσως φορά σε οργανωμένη βάση.

Τα Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας, βρίσκονται στον κόλπο Παλιοσάραγα που σημαίνει «Παλιά Παλάτια» και σύμφωνα με την ιστορία αλλά και τα ευρήματα που διασώζονται τα χρησιμοποιούσε τον 17ο αιώνα ο Αλή Πασάς ως θερινά του ανάκτορα αναγνωρίζοντας την θεραπευτική ιδιότητα των νερών.

Ο χώρος όπου βρισκόταν το χαμάμ σώζεται σχεδόν ακέραιος, ενώ το 2013 έγιναν στοχευμένες παρεμβάσεις προκειμένου να απομακρυνθούν κάποιες προσθήκες που έγιναν στο πέρασμα του χρόνου. Το χαμάμ, όταν τα Ιαματικά Λουτρά ξεκινούν την λειτουργία τους, είναι επισκέψιμο ενώ δεσπόζει ο θόλος που απεικονίζει, παρότι κατασκευάστηκε στην οθωμανική περίοδο, έναν διπλό σταυρό.



πηγή: https://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου