Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Τα κρασιά αντιστέκονται στη μείωση της αμερικανικής κατανάλωσης αλκοόλ


Με αύξηση 1,3% το 2017, η αγορά κρασιού στις Ηνωμένες Πολιτείες αποφεύγει τη γενική μείωση των αλκοολούχων, λόγω της πτώσης της κατανάλωσης μπύρας. Χάρη στην άνθηση των αφρωδών οίνων και στην ενίσχυση της κατανάλωσης premium οίνων, ο τομέας οίνου δεν ακολούθησε την γενική πτωτική τάση στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την προσωρινή ανάλυση των δεδομένων του 2017 η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών των ΗΠΑ, μειώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και αυτό σημαίνει συναγερμό στην τελευταία έκθεση του International Wine and Spirit Research (IWSR). Η μείωση ανέρχεται σε 66 εκατομμύρια λίτρα, μείωση δηλαδή κατά 0,2% σε ένα χρόνο, που είναι δύο φορές μεγαλύτερη από την απώλεια του όγκου που καταγράφηκε μεταξύ 2015 και 2016. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στην πτώση κατά 0,5% στις πωλήσεις μπύρας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 79% των πωλήσεων οινοπνευματωδών ποτών στις ΗΠΑ.

«Η μείωση της συνολικής κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών συνδέεται άμεσα με την τάση μετριοπαθούς κατανάλωσης ή ακόμα και την πλήρη αποχή. Ποτά με φυσικά συστατικά και με χαμηλά επίπεδα αλκοόλ, είναι τάσεις σήμερα των καταναλωτών, που απαιτούν καθαρά μια πιο υγιεινή εμπειρία», αναφέρει η έκθεση του IWSR.

Παρά το πλαίσιο αυτό που ευνοεί τη μείωση της κατανάλωσης, οι οίνοι και τα οινοπνευματώδη διατηρούν την ανάπτυξή τους (αντιστοίχως +1,3 και + 2,3% σε σύγκριση με το 2016). Η τάση αυτή εξηγείται από τη διαρκή αυξανόμενη τάση κατανάλωσης premium οίνων (αντιπροσωπεύουν το 22% των πωλήσεων οίνου), η IWSR τονίζει ότι ενώ εξακολουθούν να διατηρούν τα ποσοστά τους τα ήρεμα κρασιά (+1%), τα αφρώδη κρασιά είναι πιο δημοφιλή (+23%). Οι μικροί περιέκτες (187 και 500 ml) παρουσιάζουν επίσης διψήφια ανάπτυξη.



πηγή: http://www.keosoe.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου