Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

"ΕΥΔΟΚΙΜΗ ΓΗ"

 
 
Το πρόγραμμα ΕΥΔΟΚΙΜΗ ΓΗ είναι ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της Αγροδιατροφικής Εκπαίδευσης που υλοποιείται με χρηματοδότηση του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP (Αγωγός Καλής Ενέργειας) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, στο πλαίσιο των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του Έργου TAP.
 
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή (ΑΓΣ) και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) μετέχουν στο πρόγραμμα ως φορείς υλοποίησης.
Ειδικότερα, η ΑΓΣ υλοποιεί δράσεις εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, οι οποίες απευθύνονται σε παραγωγούς, μικρές επιχειρήσεις και συνεργατικά επιχειρηματικά σχήματα που ενδιαφέρονται να αναδείξουν τα προϊόντα τους. Η εκπαίδευση αυτή καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του αγροδιατροφικού τομέα, από τη σπορά μέχρι το marketing και τις πωλήσεις ή ακόμη και τις εξαγωγές.
 
Στα πλαίσια του προγράμματος ΕΥΔΟΚΙΜΗ ΓΗ θα εκπαιδευτούν συνολικά 300 παραγωγοί, σε προεπιλεγμένα προϊόντα, που καλλιεργούνται στη γεωγραφική περιοχή από όπου διέρχεται ο αγωγός ΤΑΡ και στις κοινότητες που επηρεάζονται από την κατασκευή του έργου στις τρεις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία και Δυτική Μακεδονία).
Συγκεκριμένα στην περιοχή του Αμυνταίου θα πραγματοποιηθεί η 2η εκπαίδευση του Προγράμματος Αιγοπροβατοτροφίας μέρος του ευρύτερου προγράμματος ΕΥΔΟΚΙΜΗ ΓΗ σε αιγοπροβατοτρόφους της περιοχής.
Η εκπαιδευτική συνάντηση θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου, στο Δημαρχείο του δήμου Αμυνταίου, την Παρασκευή 26/01/2018 στις 19.00 – 23.00 και το Σάββατο 27/01/2018 στις 11.00 – 15.00.


πηγή: http://parathrhthsflorina.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου