Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

Δημόσιος χώρος - Θεσσαλονίκη. Έκλεψαν ανενόχλητοι 68 καλύμματα φρεατίων από το πάρκο της ΧΑΝΘ!!!

 
 Έκλεψαν ανενόχλητοι 68 καλύμματα φρεατίων από το πάρκο της ΧΑΝΘ!!! - δεν είχε προβλεφθεί τρόπος φύλαξης
 
Δεν είχε προβλεφθεί τρόπος φύλαξης
 
Συνολικά 68 καλυμμάτων φρεατίων, συνολικού κόστους 2.050 Ευρώ, κλάπηκαν από το πάρκο της ΧΑΝΘ. Η ζημιά αποκαταστάθηκε προσωρινά με επιχωση των φρεατίων με άμμο.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος κ. Παππάς χαρακτήρισε το περιστατικό εξαιρετικά σοβαρό, καθώς, όπως λέει, για πρώτη φορά διαπράττεται τόσο εκτεταμένη κλοπή, η οποία έχει ως απώτερο κίνητρο εκτός από τη φθορά δημόσιας περιουσίας και το κέρδος από την πώληση των κλοπιμαίων ειδών σε επιχειρήσεις χαλκού και σιδήρου.

«Η υπηρεσία προσωρινά αποκατέστησε τη ζημιά και προχώρησε σε επίχωση των φρεατίων με άμμο, ως μέτρο έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή ατυχημάτων, ενώ σταδιακά οι ίδιες επιφάνειες πρόκειται να καλυφθούν με ένα στρώμα τσιμέντου» σημείωσε ο αντιδήμαρχος διευκρίζοντας πως θεωρείται άσκοπη η προς στιγμήν επανατοποθέτηση των καλυμμάτων, από τη στιγμή που δεν έχει προβλεφθεί τρόπος φύλαξης και διαρκούς νυχτερινού ελέγχου.

«Η προσπάθεια διατήρησης του δημόσιου χώρου σε όσο το δυνατόν πιο ικανοποιητικό επίπεδο θα είναι άοκνη και συνεχής, τόσο από τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης όσο και από τη Διοίκηση, για τη διασφάλιση της νομιμότητας και την ομαλή αστική διαβίωση» σημείωσε ακόμα ο Θανάσης Παππάς.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου