Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Ηλεία. Ο βοριάς θέρισε τις ελιές...

 
elies stroma2
 
Τον ελαιόκαρπο στο χώμα άφησε πίσω του ο βοριάς που σάρωνε για ώρες όλη την Ηλεία την περασμένη Πέμπτη, φτάνοντας και τα δέκα μποφόρ. Οι ελαιοπαραγωγοί που δεν είχαν ολοκληρώσει την συγκομιδή, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς δεν περίμεναν να συμβεί τέτοιο κακό.

Σε περιοχές όπως αυτή της Ωλένης, στα περισσότερα χωριά οι ελιές έχουν δημιουργήσει ένα στρώμα κάτω από τα δέντρα. Ο βοριάς που με μανία φυσούσε ασταμάτητα από το βράδυ της Τετάρτης, λειτούργησε σαν ραβδιστικό και ελάχιστος καρπός έμεινε πάνω στα δέντρα... Τόσος που οι παραγωγοί σκέφτονται αν θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία και στα έξοδα να μαζέψουν τις ελιές στα δέντρα που «χτύπησε» ο βοριάς.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χειμαδιού - Σοπίου με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: «Μετά την πρόσφατη ανεμοθύελλα που χτύπησε την περιοχή στις 18/01/2018 και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις ελιές ζητάμε από τον ΕΛΓΑ να στείλει άμεσα γεωπόνους για να κάνουν εκτίμηση στα ελαιόδεντρα που επλήγησαν».

Σε δηλώσεις του ο γραμματέας του αγροτικού Συλλόγου Χειμαδιού - Σοπίου Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε πως «... τα ελαιόδεντρα στην περιοχή έπαθαν σοβαρές ζημιές από την πρόσφατη ανεμοθύελλα με αποτέλεσμα ο καρπός να έχει πέσει όλος κάτω. Φέτος που ήταν μια καλή χρονιά για το λάδι πάθαμε για μια ακόμα φορά σοβαρή ζημιά. Ζητάμε την άμεση ανταπόκριση του ΕΛΓΑ για να γίνει γρήγορη εκτίμηση των ζημιών» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου