Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Κύπρος. Λύματα πλημμύρισαν τα χωράφια στην Γεροσκήπου

 
 
 
Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου, του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ασχολήθηκε με το πιο πάνω θέμα πριν από μερικούς μήνες και όσα είχα είχαμε επισημάνει, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.
 
Είχαμε καταγγείλει κακοτεχνίες του Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου (Σ.Α.ΠΑ) καθώς και την ύπαρξη «τυφλού» αγωγού όμβριών υδάτων που μετά από κάθε βροχόπτωση πλημμυρίζει τις καλλιέργειες κατοίκων στην Γεροσκήπου.
 
Το θέαμα που αντικρίσαμε σήμερα 25/01 ήταν αποκρουστικό. Πέρα από τις πλημμύρες από τα όμβρια ύδατα του «τυφλού» αγωγού, είχαμε ροή λυμάτων του ΣΑΠΑ.
 
Είχαμε προειδοποιήσει στην προηγούμενη μας παρέμβαση ότι αν δεν ληφθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα η κατάσταση θα χειροτερεύει.
 
Οι κάτοικοι ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια χωρίς δυστυχώς κανένας να νοιάζεται. Πληρώνουν λάθη και παραλήψεις άλλων.
 
Χάθηκαν 50 εκατομμύρια ευρώ και το τίμημα το πληρώνουν αθώοι που μετά από κάθε βροχόπτωση βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.
 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το τελευταίο πλήγμα που δέχτηκαν είναι και η χαριστική βολή. Τους απαγορεύτηκε η συγκομιδή των καρπών από τα δένδρα τους, γιατί οι μελέτες που έγιναν δείχνουν ότι είναι ακατάλληλα, και αυτό οφείλεται στην ρύπανση του εδάφους από τα λύματα.
 
Καλούμε τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός έχει τα όρια τους.

Γραφείο Τύπου Κίνημα
Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου