Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Καταγγέλλουν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου για το βιοαέριο

 
 
Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας καταγγέλλουν Σύλλογοι και φορείς του Δήμου Ζίτσας, για την απόφασή της να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους στις πέντε μονάδες βιοαερίου που πρόκειται να εγκατασταθούν στην Βιομηχανική Περιοχή.
 
«Η απόφαση αυτή της αποκεντρωμένης διοίκησης παρά τις αντιδράσεις, διαμαρτυρίες φορέων και πολιτών, και παρακάμπτοντας τις ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας και της Περιφέρειας Ηπείρου αποκαλύπτει και επιβεβαιώνει τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν για να επιβάλλουν λύσεις που δεν σέβονται τον άνθρωπο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, προβάλλοντας τα ως οικολογικά», τονίζεται στην ανακοίνωση των φορέων.

Επισημαίνεται ότι η κατασκευή και η λειτουργία των μονάδων θα επιβαρύνει την περιοχή που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις ακόμη και σε επιχειρήσεις που βρίσκονται εγκατεστημένες στην ΒΙΠΕ.

«Μονάδες αυτού του μεγέθους δεν μπορούν να λειτουργούν σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά μας (500m από το Μ. Γαρδίκι, 900m από το Ροδοτόπι 1200m από τη Ζωοδόχο, 1200m από τον αρχαιολογικό χώρο του Μ. Γαρδικίου και 1000m από το ναό του Αρείου Διός.)
» αναφέρεται στην ανακοίνωση με την οποία ζητείται ο χαρακτηρισμός της ΒΙΠΕ ως χαμηλής όχλησης, έλεγχος και σωστή λειτουργία των υπαρχουσών μονάδων και να μην υπάρξουν αλλαγές στη χρήση γης.



πηγή: https://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου