Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Πρότυπο δίκτυο μονοπατιών στα Τζουμέρκα

 
 
Νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος των Τζουμέρκων και τη βελτίωση της αναπτυξιακής υποδομής στην περιοχή αναλαμβάνει η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκων
 
Σε συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους τοπικών φορέων, συζήτησε την πρόταση για -δημιουργία πρότυπου δικτύου μονοπατιών στην επικράτεια των δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων και ζήτησε να γίνουν, το συντομότερο δυνατό, οι απαιτούμενες εργασίες για ασφαλείς μετακινήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη σήμανση (έλλειψη πινακίδων ενημέρωσης και διαγραμμίσεων).

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου, Σεραφείμ Φελέκης συμφώνησε ότι η ανάπτυξη ενός δικτύου μονοπατιών στα Τζουμέρκα θα επιφέρει σημαντικά ωφέλη στην περιοχή.

Αφού επισήμανε ότι ένας από τους κύριους στόχους του Φορέα είναι η συνδρομή του για τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων, δεσμεύτηκε ότι άμεσα, με τη βοήθεια του έμπειρου επιστημονικού προσωπικού του Φορέα, των επαγγελματιών αλλά και ορειβατικών συλλόγων, θα γίνει το πρώτο βήμα: η Έκθεση Οργάνωσης Δικτύου Μονοπατιών, η οποία θα ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες.

Το προεδρείο της Ένωσης εξέφρασε ικανοποίηση για την απάντηση του κ. Φελέκη, υπενθυμίζοντας ότι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου μονοπατιών στα Τζουμέρκα αποτελεί χρόνιο αίτημα των επαγγελματιών στη περιοχή.

Στη συνάντηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας, Βασίλη Ψαθά, το προεδρείο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκων παρουσίασε ορισμένα από τα προβλήματα που αποτελούν τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής των Τζουμέρκων, όπως η έλλειψη επαρκούς σήμανσης και, γενικότερα, η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επαρχιακή οδός της Άρτας στην κατεύθυνση προς τα Τζουμέρκα.

Επιπλέον, ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου για την αποκατάσταση παλιών μικρών περιηγητικών μονοπατιών σε τζουμερκιώτικα χωριά της Άρτας που έχουν καταστραφεί καθώς και για τη δημιουργία νέων.

Ο κ. Ψαθάς είπε ότι αναμένει από την Ένωση των επαγγελματιών να του παραδώσει τις σχετικές προμελέτες με το σκοπό της λειτουργίας των μονοπατιών και το οικονομικό κόστος τους, ώστε να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα κονδύλια για την κατασκευή τους.

Για τα προβλήματα στην 4η επαρχιακή οδό Άρτα-Γέφυρα Πλάκας, διαβεβαίωσε πως, όταν εκτονωθεί η κατάσταση που προκλήθηκε από τις κατολισθήσεις, θα γίνουν ορισμένες μικροεπεμβάσεις για την αποκατάσταση του δικτύου στο επικίνδυνο τμήμα του.

Σχετικά με τη σήμανση στο επαρχιακό δίκτυο που οδηγεί στις περιοχές των δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε το προεδρείο της Ένωσης ότι, εντός του 2018, πιθανόν πριν το καλοκαίρι, θα τοποθετηθούν κάποιες διευκρινιστικές πινακίδες και, παράλληλα, θα γίνει η απαραίτητη διαγράμμιση σε σημεία της 4ης επαρχιακής οδού της Άρτας.



πηγή: https://www.epiruspost.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου