Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

Παρίσι. 1500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν απο τα σπίτια τους.«Φούσκωσε ο Σηκουάνας».

 
Παρίσι: 1500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν απο τα σπίτια τους.«Φούσκωσε ο Σηκουάνας».
 
Περίπου 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην περιοχή του Παρισιού και οι αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον κίνδυνο να σημειωθούν πλημμύρες καθώς η στάθμη του Σηκουάνα αυξήθηκε περαιτέρω σήμερα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού Μισέλ Ντελπιές, γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους ότι περίπου 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς που περιλαμβάνει τη γαλλική πρωτεύουσα και τα προάστιά της.
«Τα νερά θα αργήσουν να φύγουν», σημείωσε.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η στάθμη του Σηκουάνα αναμένεται να φθάσει αργότερα σήμερα ή τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στα επίπεδα που είχαν οδηγήσει σε παρόμοιες πλημμύρες το 2016. Η άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα έχει ήδη κάνει να πλημμυρίσουν παρόχθιοι δρόμοι περιπάτου στο Παρίσι και υποχρέωσε το μουσείο του Λούβρου να κλείσει μια έκθεση ισλαμικής τέχνης στο υπόγειο.
Ακόμα, τα γνωστά τουριστικά πλοιάρια «Bateaux Mouches» σταμάτησαν τη λειτυργία τους, ενώ κύκνοι κολυμπούν πλέον σε σημεία όπου συνήθως υπάρχει οδόστρωμα. Μέχρι και αρουραίοι έχουν αναγκαστεί να βγουν στους δρόμους του Παρισιού εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ποταμού.

Πλημμύρες είχαν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο Παρίσι το 1910, όταν η στάθμη του Σηκουάνα είχε φθάσει τα 8,65 μέτρα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου