Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ελληνική Εταιρία Προστασίας Φύσης (ΕΕΠΦ). Νέα Γέφυρα Πολιτισμού - Φύσης


Υπέρ των σκοπών της ΕΕΠΦ τα έσοδα από τις πωλήσεις του πολυτελούς καταλόγου της εικαστικού Μαρίας Φραγκουδάκη
 
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018: Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Φύσης (ΕΕΠΦ), στη διαρκή προσπάθειά της για βελτίωση της ποιότητας ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, ανακοινώνει με χαρά τη νέα γέφυρα που ενώνει τη Φύση με την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Η εικαστικός κ. Μαρία Φραγκουδάκη πήρε την πρωτοβουλία να διαθέσει όλα τα έσοδα από τον πολυτελή κατάλογο (λεύκωμα) από την τελευταία της εικαστική δουλειά με τίτλο «BedSheets» υπέρ των σκοπών της ΕΕΠΦ. Η κ. Φραγκουδάκη ενόψει του ξεκινήματος της συνεργασίας της με την ΕΕΠΦ, επισκέφτηκε τα γραφεία της ΕΕΠΦ με σκοπό να γνωρίσει το ΔΣ, το προσωπικό και να ενημερωθεί για τις νέες δράσεις της.

Η κ. Φραγκουδάκη, η πρώτη εικαστικός που συνδράμει το έργο της ΕΕΠΦ, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη νέα αυτή συνεργασία. Για μένα η φύση αποτελεί συνεχή πηγή έμπνευσης και με τα τόσα που μας προσφέρει το να δωρίσω τα έσοδα του καταλόγου σε μία ΜΚΟ όπως η ΕΕΠΦ που έχει προσφέρει τόσα πολλά για την προστασία αλλά και για την ανάδειξή της, είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω. Νιώθω ότι ανταποδίδω με τον τρόπο μου το καλό που μου κάνει» και κατέληξε «…σκοπός μου είναι μία διαρκής και μόνιμη συνεργασία με την ΕΕΠΦ».

Ο πρόεδρος της ΕΕΠΦ, κ. Νίκος Πέτρου, στενά συνδεδεμένος και ο ίδιος με τις τέχνες ως συγγραφέας, ζωγράφος και διακεκριμένος φωτογράφος φύσης, ανοίγει το νέο αυτό διάλογο για μια ουσιαστική ανταλλαγή ιδεών και δημιουργική σύμπραξη και αλληλοστήριξη με σύγχρονους εικαστικούς, καλλιτέχνες, λογοτέχνες και ανθρώπους που συμβάλλουν γενικότερα στον Πολιτισμό, όπως επιμελητές εκθέσεων, διευθυντές μουσείων, θεατρικών και κινηματογραφικών οργανισμών, εκδοτικών οίκων, κ.ο.κ. Ο κ. Πέτρου αφού ευχαρίστησε την κ. Φραγκουδάκη, τόνισε την σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας της για τη σύνδεση και αλληλεπίδραση μεταξύ φύσης, τέχνης και περιβάλλοντος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός από τις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και τα προγράμματα για την προστασία της φύσης, η κ. Φραγκουδάκη, έχοντας αδυναμία στα παιδιά, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Οικολογικά Σχολεία που εμπνέουν τους πολίτες του αύριο για σωστή περιβαλλοντική συμπεριφορά και αγάπη για τη Φύση.



πηγή: https://eepf.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου