Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Δάσος με 50 εκ. δέντρα αναδημιουργούν οι Βρετανοί

 
Perierga.gr - Δάσος με 50 εκ. δέντρα αναδημιουργούν οι Βρετανοί
 
Ο υπουργός περιβάλλοντος Michael Gove του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ανακοινώσει σχέδια με στόχο να φυτευτούν πάνω από 50 εκατομμύρια δέντρα σε μεγάλα τμήματα της βόρειας Αγγλίας. Το έργο αυτό ονομάζεται «Βόρειο Δάσος». Σε μήκος φτάνει τα 190 χλμ και περιλαμβάνει περίπου 62.000 στρέμματα από το Λίβερπουλ στο Μάντσεστερ, στο Σέφιλντ, στο Λιντς, στο Τσέστερ και στο Χόλ.

Το συγκεκριμένο δάσος προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της συμβολής του στη μείωση του κινδύνου πλημμύρας αλλά και στην απόκτηση «πράσινης συμπεριφοράς» από πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου με στόχο να διαχειριστούν καλύτερα τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, με τη φύτευση δέντρων σε κοιλάδες και ποτάμια, οι ειδικοί περιμένουν ότι θα «σωθούν» πάνω από 190.000 σπίτια από μελλοντικές πλημμύρες.
 
Πέρα από αυτά τα οφέλη, το σχέδιο 25 χρόνων της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για το βόρειο δάσος, αποτελεί επίσης μια προσπάθεια από αξιωματούχους και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να επιβραδύνουν την απώλεια δασικών εκτάσεων. Η Βόρεια Αγγλία καλύπτεται μόλις στο 7,6% από δασικές εκτάσεις, ποσοστό που είναι πολύ μικρότερο από το μέσο όρο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών που αγγίζει το 44%.
 
Αν και κάθε τέτοια πρωτοβουλία είναι σίγουρα ευπρόσδεκτη, το οικονομικό κομμάτι φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο. Προς το παρόν εκτιμάται ότι το έργο θα κοστίσει πάνω από 670 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μόλις 8 εκατομμύρια δολάρια και με μερικές ακόμα επενδυτικές κινήσεις μπορεί να προσθέσει ακόμη 14 εκατομμύρια. Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να καλυφθεί από δωρεές και από φιλανθρωπικούς οργανισμούς.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου