Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Τό κτίριο φάντασμα (ΤΕΡΜΙΝΑΛ) διεκδικούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, μία κατασκευαστική και ένα μάρκετ

 
 
Το κτίριο «φάντασμα» για την πόλη του Βόλου ο επιβατικός σταθμός (τέρμιναλ) «Ιάσων» στο λιμάνι, που αν και ολοκληρώθηκε πρίν πολλά χρόνια, ακόμη δεν έχει αρχίσει η αξιοποίησή του. Τό έργο αυτό που κόστισε πάνω από 6.000.000 ευρώ στους Έλληνες πολίτες, έχει μείνει ανεκμετάλλευτο και «κουφάρι» στην πόλη του Βόλου.
 
Τό τέρμιναλ είναι διώροφο κτίριο, συνολικής δόμησης 5.500 τετραγωνικών μέτρων και κάλυψης 2752 τ.μ. και αποτελείται από τρία τμήματα, τόσο στο ισόγειο, όσο και στον όροφο. Συνολικά ο επιβατικός σταθμός, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2001, κόστισε 6.300.000 ευρώ περίπου (μαζί με το κόστος της μελέτης). Χρηματοδοτήθηκε αρχικά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 120.000.000 δρχ., η μελέτη είχε αμοιβή 352.164 ευρώ, ενώ η κατασκευή του έργου χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 2.936.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «οδικοί άξονες-λιμάνια-αστική ανάπτυξη» και με το ποσό του 1.760.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004». Επίσης χρηματοδοτήθηκε με συμπληρωματικό ποσό 1.250.000 ευρώ από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την ολοκλήρωσή του.
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Στίς 28/12/2017 αναρτήθηκε στη Διαύγεια η πρόσκληση ενδιαφέροντος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου πρός οιονδήποτε ενδιαφερόμενο για την παραχώρηση, επί τριετία (με δικαίωμα επέκταση της ισχύος της κατά δύο ακόμη έτη, κατόπιν προηγούμενης εγκρίσεως του Δ.Σ. της Ο.Λ.Β. Α.Ε.) δικαιώματος χρήσης των χώρων, εμβαδού 1.043,74 τ.μ. (πλέον ενός παταριού εμβαδού 16,82 τ.μ.), που συγκροτούν το τμήμα γ΄ του ισογείου του κτιρίου ΙΑΣΩΝ, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική προβλήτα λιμένος Βόλου.
 
ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, μια κατασκευαστική εταιρία με έδρα το Βόλο και ένα υποκατάστημα σούπερ μάρκετ, είναι οι τρεις ενδιαφερόμενοι που κατέθεσαν προσφορές, προκειμένου να εγκατασταθούν στο ισόγειο του επιβατηγού σταθμού της κεντρικής προβλήτας του λιμανιού, σήμερα, που εξέπνευσε η προθεσμία της πρόσκλησης που προκήρυξε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου. Η κατασκευαστική εταιρία που εξέφρασε ζητά να εγκατασταθεί στο χώρο του τέρμιναλ είναι η STEEL & STRUCTURAL DETAIL ENGINEERS που εξειδικεύεται στην κατασκευή κτιρίων με χρήση τεχνολογίας. Το υποκατάστημα σούπερ μάρκετ, που κατέθεσε προσφορά είναι το Bazaar, που διαθέτει πολλά καταστήματα κυρίως στην Αθήνα, αλλά εξαπλώνεται και περιφερειακά με καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κρήτη, Εύβοια, Δωδεκάνησα, Ιόνιο, Αλεξανδρούπολη, Πρέβεζα κλπ., αλλά όχι στη Θεσσαλία. Τέλος, ενδιαφέρον έδειξε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που θέλει να δημιουργήσει έναν σύγχρονο χώρο με τη χρήση τεχνολογίας που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες και τους μαθητές. Επόμενο βήμα είναι να ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές, ενώ η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος θα συνεδριάσει για να αναδείξει τον πλειοδότη, την ερχόμενη εβδομάδα.


πηγή: https://volospelionmagnesia.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου