Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Οι ελληνικές επιτραπέζιες ελιές ταξιδεύουν στο...Λονδίνο


Οι ελληνικές επιτραπέζιες ελιές ταξιδεύουν στο...ΛονδίνοΤην τιμητική τους θα έχουν στο Λονδίνο στις 14-15 Απρίλιου οι επιτραπέζιες ελιές όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι διαγωνισμοί με την επωνυμία LONDON ITOC 2018, International Table Olive Competitions(Διαγωνισμός ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ επιτραπέζιας ελιάς 2018 και Διαγωνισμός ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ επιτραπέζιας ελιάς 2018).
 
«Η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων επιτραπέζιας ελιάς είναι αναγκαία» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Κουβέλης, Γενικός Διευθυντής της οργανώτριας εταιρεία των διαγωνισμών Confexpo και συνεχίζει: «η αύξηση των εξαγωγών περνά μέσα από την ανάπτυξη ενεργειών εξωστρέφειας ανεξαρτήτου μεγέθους επιχείρησης. Οι κλαδικοί –επαγγελματικοί διαγωνισμοί βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση».
 
Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κουβέλης, «αναγνώσαμε το κενό στη διοργάνωση στοχευμένης εκδήλωσης για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και ξεκινήσαμε την διαδικασία οργάνωσης των διαγωνισμών στο Λονδίνο.
 
Και φυσικά στο Λονδίνο λόγω της σημαντικής αξίας που έχει σαν πόλη στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη. Η λέξη London είναι ένα δυνατό «brand name».
 
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις από κάθε ελαιοπαραγωγό χώρα. Οι επιχειρήσεις στέλνουν δείγματα των προϊόντων που θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς και οι κριτές δοκιμάζουν αυτά με τυφλό σύστημα, ώστε να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων.
 
Το πάνελ των κριτών είναι όλοι τους εγνωσμένοι γευσιγνώστες επιτραπέζιας ελιάς, κατάλληλα εκπαιδευμένοι για την ποιοτική αξιολόγηση επιτραπέζιων ελιών. Το κέρδος δε, των συμμετεχουσών επιχειρήσεων είναι ότι, αν κερδίσουν κάποιο βραβείο, μπορούν να επικολλήσουν στην ετικέτα του προϊόντος τους το λογότυπο του βραβείου και έτσι αποκτά προστιθέμενη αξία το συγκεκριμένο προϊόν και αποκτά επίσης προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. Είναι διαπιστωμένο ότι καταναλωτές αλλά και έμποροι, προτιμούν προϊόντα που έχουν βραβευτεί και άρα είναι πιο ποιοτικά από άλλα ομοειδή προϊόντα».
 
Οι διοργανωτές αναμένουν να συγκεντρώσουν στο Λονδίνο τις καλύτερες επιτραπέζιες ελιές από όλες τις παραγωγικές χώρες, όπως Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία, ενώ θα δοθούν χωριστά βραβεία για την ποιότητα των επιτραπέζιων ελιών table olive awards για την ποιότητα, αλλά και για την συσκευασία τους.
 
 
Κατάταξη βραβείων:
 
α) ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2018, για επιτραπέζιες ελιές που θα επιτύχουν βαθμολογία από 95,5 έως 100
β) ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2018, για επιτραπέζιες ελιές που θα επιτύχουν βαθμολογία από 85,5 έως 95
γ) ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2018, για επιτραπέζιες ελιές που θα επιτύχουν βαθμολογία από 75,5 έως 85
δ) ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2018, για επιτραπέζιες ελιές που θα επιτύχουν βαθμολογία από 65 έως 75.
 
Στους στόχους των διοργανωτών περιλαμβάνεται η ευαισθητοποίηση ελαιοπαραγωγών με σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων τους. Η προώθηση της εξαιρετικής ποιότητας επιτραπέζιας ελιάς. Η βελτίωση των γνώσεων όσων ασχολούνται με το προϊόν αυτό. Η ενημέρωση σε σύγχρονα εργαλεία διδασκαλίας και μάθησης όσων εργάζονται σε μονάδες εστίασης. Η προώθηση της κατανάλωσης ελιών στις τοπικές αγορές.
 
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό και να προωθήσουν τις επιτραπέζιες ελιές τους, μπορούν να βρουν αιτήσεις συμμετοχής στα παρακάτω links.
 
Διαγωνισμοί ποιότητας και συσκευασίας
 
Διαγωνισμός ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ επιτραπέζιας ελιάς 2018. Αίτηση συμμετοχής στο λινκ: www.londonolive.com/quality-table-olives-competition .
 
Σκοπός είναι η πρωτοκαθεδρία προϊόντων (brands). Η έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη του προϊόντος και της μάρκας, αλλά και η πρωτοκαθεδρία σε μια κατηγορία, έτσι ώστε η εταιρεία να μπορεί να χρεώνει για τα προϊόντα της, τέτοιο ποσό, που οι καταναλωτές να εξακολουθούν να το πληρώνουν. Η γρήγορη προσέγγιση της ανάπτυξης του προϊόντος και του εμπορικού σήματος είναι το κλειδί (London Quality table olive award).
 
Διαγωνισμός ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ επιτραπέζιας ελιάς 2018. Αίτηση συμμετοχής στο λινκ: www.londonolive.com/quality-table-olives-competition .
 
Η ετικέτα είναι ισχυρό εργαλείο προώθησης για επικοινωνία για τα προϊόντα και για την επιτυχία της εταιρείας, εγχώρια και στο εξωτερικό. Η παρουσία του βραβείου συσκευασίας προσφέρει άμεση διαφοροποίηση ανάμεσα στην τεράστια επιλογή προωθούμενων προϊόντων και διασφαλίζει τους καταναλωτές για την αγοραστική τους απόφαση (London Design table olive award).
 
Περισσότερες πληροφορίες οι ενιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα www.LondonOliveoil.com London TOC 2018, London International Table Olive Competitions: Quality award of Table Olive, Packaging award of Table Olive αλλά και στο: www.facebook.com/LondonTableOlivesCompetitions .


πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου