Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Χανιά. Σαπούνια και κρέμες απο ελαιόλαδο έφτιαξαν μαθητές

 
Χανιά: Σαπούνια και κρέμες απο ελαιόλαδο έφτιαξαν μαθητές -Βίντεο-
 
Μαθητές από τρία σχολεία της ενδοχώρας των Χανίων που συμμετείχαν σε δράση που διοργάνωσε το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Χανίων με τίτλο «Το Ελαϊ-δικό μας» ανέδειξαν την αξία του ελαιολάδου καθώς και την εναλλακτική του χρήση.
 
Τα παιδιά με την καθοδήγηση των καθηγητών τους συνεργάστηκαν εξ αποστάσεως (δικτυακά ερωτηματολόγια, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, e-mail, ανταλλαγή υλικού στο διαδίκτυο) αλλά και διά ζώσης με διάφορες επιμέρους συνεργατικές δραστηριότητες και μέσα από την εκπαιδευτική τους διαδικασία δημιούργησαν τα προϊόντα τους τα οποία, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στα Χανιά.

Στο πλαίσιο της δράσης, μαθητές του Γενικού Λυκείου Βάμου αφού εξέτασαν την ποιότητα του ελαιολάδου αναλύοντας τα οργανικά του συστατικά παρασκεύασαν λαδόψωμα και λαδοκουλούρες από τον καρπό της ελιάς που είχαν μαζέψει από την αυλή του σχολείου τους.

Μαθητές από το Γυμνάσιο Βρυσσών ασχολήθηκαν με τη χρήση του λαδιού ως φυσικού καλλυντικού.

Παρασκεύασαν σαπούνι, κρέμες, μάσκες προσώπου και λοσιόν και διάφορα άλλα καλλωπιστικά, πάντα με βάση το ελαιόλαδο. Τα προϊόντα τους αποτυπώθηκαν και σε ένα μικρό φυλλάδιο που φιλοτέχνησαν τα ίδια τα παιδιά.

Αξιοποιώντας τις γνώσεις τους από τη χημεία μαθητές του Γενικού Λυκείου Βουκολιών έδειξαν πώς μπορεί ο καθένας, με απλά υλικά και χωρίς κίνδυνο, να μετατρέψει το τηγανόλαδο σε εναλλακτικό καύσιμο, το βιολντίζελ.

«Ευχόμαστε τέτοιες συνεργατικές δραστηριότητες να διαχυθούν στα σχολεία μας καθώς έχουν έντονο παιδαγωγικό χαρακτήρα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΕΦΚΕ τονίζοντας ότι «θα είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες δράσεις».



πηγή: http://www.cityportal.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου