Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

Οι μεγάλοι σεισμοί δεν σχετίζονται με τις φάσεις της Σελήνης

 
Οι μεγάλοι σεισμοί δεν σχετίζονται με τις φάσεις της Σελήνης
 
Το συμπέρασμα μιας νέας επιστημονικής μελέτης

Σε μεγάλο κομμάτι κόσμου υπάρχει η αντίληψη ότι οι μεγάλοι σεισμοί συμβαίνουν κυρίως στη διάρκεια συγκεκριμένων φάσεων της Σελήνης και σε συγκεκριμένες ημέρες ή εποχές του χρόνου. Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, αυτό δεν έχει βάση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Σούζαν Χάου της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό σεισμολογικών ερευνών «Seismological Research Letters» και την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέλυσαν στοιχεία για 204 σεισμούς άνω των οκτώ βαθμών σε όλο τον κόσμο, από το 1600 μέχρι σήμερα.

Δεν βρέθηκε καμία στατιστική συσχέτιση ανάμεσα στη συχνότητα των μεγάλων σεισμών και στη θέση της Γης σε σχέση με τη Σελήνη (φάση φεγγαριού) ή με τον Ήλιο (εποχή).

Όπως είπε η Χάου, οι μεγάλοι σεισμοί στην πραγματικότητα γίνονται με τυχαίο τρόπο μέσα στον χρόνο, συνεπώς δεν είναι δυνατό να γίνει κάποια πρόβλεψη πότε θα συμβεί ο επόμενος και πού. Βέβαια, πρόσθεσε η Αμερικανίδα γεωλόγος, «αργά ή γρήγορα κάποιος μεγάλος σεισμός θα συμβεί σε πανσέληνο και τότε θα αρχίσει πάλι όλη αυτή η φιλολογία».πηγή: https://www.newsbeast.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου