Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Εκδρομή των τριτέκνων Μεσσηνίας στο Πήλιο

 
 
Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας ενημερώνει ότι πραγματοποίησε 3ήμερη εκδρομή για τα μέλη και τους φίλους από 19- 21 Ιανουαρίου στο Βόλο και στο Πήλιο.

Αρχικά επισκεφτήκαμε τη γραφική Πορταριά, από τα μεγαλύτερα χωριά του Πηλίου, ένα καταπράσινο θέρετρο σε 600 μ. υψόμετρο με ωραία θέα προς τον Παγασητικό Κόλπο. Θαυμάσαμε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την κεντρική πλατεία καθώς και το εκκλησάκι της Παναγιάς της Πορταρέας όπου έδωσε και το όνομα της στο χωριό. Επίσης είδαμε τον καταρράκτη «Κάραβο» πλάι στον κεντρικό δρόμο.

Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για Χάνια, μικρό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 1.190 σε μικρό πλάτωμα στην καρδιά του δάσους με οξιές και καστανιές. Τα Χάνια είναι ονομαστά για το Χιονοδρομικό κέντρο στην τοποθεσία Αγριόλευκες. Έπειτα επισκεφτήκαμε τη Μακρυνίτσα, το αγαπημένο χωριό των Ζωγράφων, με τα γραφικά καλντερίμια, τις βρύσες και τα αρχοντικά, τα οποία μοιάζουν να κρέμονται στην απότομη πλαγιά του καταπράσινου βουνού, το εκκλησάκι του Αϊ – Γιάννη του Προδρόμου, καθώς και το καφενείο «Θεόφιλος» με την τοιχογραφία του Λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου «Μάχη στην κρύα βρύση» όπου οι Έλληνες γλεντούσαν περιμένοντας τους Τούρκους, που εμφανίζονται στην πάνω μεριά με τον προδότη.

Την τελευταία μέρα περιηγηθήκαμε στην πόλη του Βόλου, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, εμπορικό λιμάνι και σημαντική βιομηχανική περιοχή, χτισμένος γύρω από το βαθύ λιμάνι του, στο μυχό του Παγασητικού κόλπου και απλώνεται ως τα ριζά του Πηλίου.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το τουριστικό γραφείο Katsiris travel για την υπέροχη εκδρομή που πραγματοποιήσαμε.

εκ του Δ.Σ.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου