Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Σχεδιάζονται κινήσεις για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Άρτα, με επίκεντρο τον Άγιο Μάξιμο Γραικό

 
 
- Αδελφοποίηση της Άρτας, γενέτειρας του Αγίου, με τη ρώσικη πόλη, όπου μόνασε και πέθανε
- Δημιουργία δικτύου πάνω στα βήματα της ζωής του, Άρτα-Κέρκυρα-Φλωρεντία-Βενετία-Άγιο Όρος-Μόσχα
 
Ο Άγιος Μάξιμος, ως γνωστόν, γεννήθηκε στην Άρτα και έφθασε στη Μόσχα, όπου αρχικά συκοφαντήθηκε και αδίκως φυλακίστηκε, ωστόσο στη συνέχεια μεγαλούργησε και σήμερα θεωρείται ως ο Διαφωτιστής των Ρώσων.
   
«Ο Δήμος Αρταίων, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη του θρησκευτικού και μνημειακού τουρισμού, σχεδιάζει το αμέσως επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσει αδελφοποίηση με την πόλη της Ρωσίας, όπου μόνασε και κοιμήθηκε ο Άγιος Μάξιμος (πρόκειται για το Ζαγκόρσκ, στην περιφέρεια της Μόσχας). Επιπλέον, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο πάνω στα βήματα της ζωής του Αγίου Μαξίμου, από την Άρτα, στην Κέρκυρα, Φλωρεντία και στη Βενετία, στο Άγιος Όρος και τελικά στη Μόσχα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
   
Και συνεχίζει: «Μέσα από τις κινήσεις αυτές στόχος μας είναι να προβληθεί διεθνώς, τόσο το έργο και η ιστορική και θρησκευτική αξία του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, όσο και η ίδια η Άρτα ως γενέτειρα του Αγίου, σε μια συνολικότερη προσπάθεια εξωστρέφειας, ώστε να αναπτυχθεί ο θρησκευτικός και ο μνημειακός τουρισμός στην περιοχή μας, με την προσέλκυση και ξένων επισκεπτών κυρίως από την περιοχή της Ρωσίας».
 
Τέλος, ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με την Μητρόπολη Άρτας, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την κατασκευή πλατείας, απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου Γραικού, καθώς και για τη μεταφορά του αγάλματος, που υπάρχει στην Περιφερειακή Οδό, στο χώρο της πλατείας.


πηγή: http://tilevoasartas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου