Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Μαγνησία - Κερασιά. Η Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d' Arc στο Κέντρο Έρευνας και Προστασίας Αυτοφυών Ορχιδέων Βορείου Πηλίου


Aπό το χλωριδικό πλούτο του Βορείου Πηλίου.
Dactyloriza romana σε λευκό άνθος, ένα από τα
 πολλά είδη ορχιδεών που φύονται στην περιοχή
 Οι επισκέψεις στο Κέντρο Έρευνας & Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας Βορείου Πηλίου (Κ.Ε.Π.Α.Ο.Β.Π.) που βρίσκεται στην Κερασιά συνεχίζονται, από σχολεία και φορείς, με αδιάκοπο ρυθμό. Το Σάββατο στις 4 Απριλίου είχαμε την επίσκεψη της Β'  Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne d' Arc από τον Πειραιά (με 49 μαθητές και 4 εκπαιδευτικούς), ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχαμε την επίσκεψη της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου γυμνάσιου Τρικάλων που αποτελούνταν από 19 μαθητές και 2 καθηγητές.

Και στις δυο περιπτώσεις ο υπεύθυνος του Κέντρου κ. Οικονομίδης Δ. είχε την ευκαιρία να μυήσει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της άγριας ορχιδέας και να ενημερώσει για τη φυσιολογία και το βιολογικό κύκλο αυτών των φυτών, τον έξυπνο τρόπο που γίνεται η επικονίαση, τη σπουδαιότητα που έχει για την περιοχή η συγκεκριμένη χλωρίδα, αλλά και για το ρόλο που διαδραματίζει το Κέντρο στην περιοχή.
 
Παράλληλα τα σχολεία επισκέφθηκαν και το Μουσείο Ηλία Λεφούση, ένα μουσείο που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του πολυγραφότατου Κερασιώτη συγγραφέα και που στεγάζεται σε παράπλευρο χώρο. Την ενημέρωση για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα πραγματοποίησε η κ. Παπαδημητροπούλου Ελένη.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Κέντρο Έρευνας & Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας Βορείου Πηλίου και το Μουσείο Ηλία Λεφούση, δύο προσπάθειες που είναι υπό τη σκέπη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερασιωτών Πηλίου, τα παιδιά συνέχισαν την εκδρομή τους σε άλλες περιοχές του βουνού των Κενταύρων.

Για όσους επιθυμούν να επισκεφτούν την Κερασιά και τους συγκεκριμένους χώρους του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερασιωτών Πηλίου, μπορούν να επικοινωνήσουν για το μεν πρώτο, στο τηλέφωνο 6973886471 (υπεύθυνος κ. Οικονομίδης Δ.) και το δε δεύτερο, στο 6987150503 (πρόεδρος του συλλόγου και υπεύθυνη κ. Παπαδημητροπούλου Ελ.).
 
Τα παιδιά της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne d' Arc
στον εσωτερικό χώρο του Κέντρο Έρευνας & Προστασίας της Αυτοφυούς Ορχιδέας Βορείου Πηλίου
 

Τα παιδιά στον εσωτερικό χώρο του
Μουσείου Ηλία Λεφούση 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου