Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Έκκληση στο Υπουργείο για το γεφύρι της Πλάκας

 
GEFYRI PL2 15Έκκληση στο Υπουργείο Πολιτισμού να επισπεύσει τις διαδικασίες και να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την αναστήλωση της γέφυρας της Πλάκας απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Μέχρι σήμερα, και παρά τις έγγραφες οχλήσεις, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση για τις κινήσεις που πρόκειται να δρομολογηθούν ώστε οι εξαγγελίες να γίνουν πράξη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση της Περιφερειακής Αρχής με την ειδική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το θέμα της αναστήλωσης του γεφυριού, η κατάρρευση του οποίου είχε προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση κι ενδιαφέρον.

«Είναι ένα θέμα που ακουμπάει όλους τους Ηπειρώτες και υπάρχει η αγωνία για το αν θα γίνει. Έχουμε συνεχή επαφή με Ε.Μ.Π., η οποία θα συνεχιστεί και αυτές τις ημέρες με εκπροσώπους του. Έχουμε στείλει στο Υπουργείο Πολιτισμού επιστολή για το αν μας χρειαστεί στη διαδικασία. Δεν έχουμε απαντήσεις. Ίσως ακόμη δεν είναι έτοιμοι στο Υπουργείο. Αλλά αν θέλουμε να γίνει το γεφύρι θα πρέπει οι υποδείξεις που έχουν γίνει από τη σπουδαία ομάδα που έχει διαθέσει το Ε.Μ.Π., να ξεκινήσουν» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

Η Περιφέρεια, όπως είπε, είναι έτοιμη να συνδράμει αλλά προειδοποίησε ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί ως έχει και χωρίς αποτέλεσμα τότε θα σκεφτεί για τη συνέχεια της συμμετοχής.

«Κάνω έκκληση στους παράγοντες του Υπουργείου να επιληφθούν του θέματος, γιατί αυτό είναι πολύ σοβαρό για εμάς. Όπως και στο παρελθόν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, έτσι και η Περιφέρεια Ηπείρου τώρα έχει κάνει τα δέοντα, γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε. Αν όμως συνεχιστεί η κατάσταση χωρίς να είναι αποτελεσματική η παρουσία μας, θα σκεφτούμε αν θα συμμετάσχουμε», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης.



πηγή: http://epiruspost.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου