Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Σπάρτη. «Θα κάνω τη Λακωνία Τοσκάνη της Ελλάδας, θα ξεπεράσει τη Μεσσηνία!»


«Θα κάνω τη Λακωνία Τοσκάνη της Ελλάδας, θα ξεπεράσει τη Μεσσηνία!»Επίμονος και πεισματάρης αποδεικνύεται ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας Παναγιώτης (Peter) Ηλιόπουλοςπου σχεδιάζει μεγάλης κλίμακας τουριστική επένδυση στη Λακωνία.
 
Το συγκρότημα,σύμφωνα με το notospress.gr, που σχεδιάζει να δημιουργήσει μεταξύ Σπάρτης και Γυθείου, στην περιοχή της Πετρίνας ο Ελληνοκαναδός έρχεται να ενισχύσει σημαντικά την ανάπτυξη της Νότιας Πελοποννήσου.

Θα δημιουργήσει ένα resort, με ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, ειδικούς περιπάτους και διαδρομές, βοτανικό κήπο, ελικοδρόμια, θέατρο και συναυλιακό χώρο 4.000 θέσεων, βίλες, οι οποίες θα πωλούνται και θα αποτελούν μόνιμες κατοικίες, τελεφερίκ, αναπαραστάσεις χωριών, όπως ήταν προ 200 ετών, συντριβάνια, περιβαλλοντικά πάρκα με ειδικές σημάνσεις για τα ελληνικά φυτά και τις ποικιλίες της περιοχής, ενώ αρχιτεκτονικά η όλη παραγωγή θα παραπέμπει στο Βυζάντιο και την καστροπολιτεία του Μυστρά, σε μία πρότυπα φιλική στο περιβάλλον επένδυση. Θα υπάρχουν και τουριστικές κατοικίες προς αγορά.

Ο βασιλιάς της Καναδικής διασκέδασης είναι σε συνεχή επαφή με τους υπουργούς της Κυβέρνησης και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Τζανετέα προκειμένου να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες που προηγούνται ή συμπορεύονται με την επένδυση. Η ελληνική Κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς την εισροή συναλλάγματος τόσο από την επένδυσή όσο και από την αξιοποίησή της για αυτό και οι υπουργοί Τουρισμού Σταθάκης και Οικονομικών Βαρουφάκης παρακολουθούν την υπόθεση στενά. Ομοίως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσπαθεί να διευκολύνει τον επενδυτή έχοντας αποδεχθεί ότι τέτοιες επενδύσεις είναι χρήσιμες και αποδοτικές για τον τόπο.

Ο λάκωνας επιχειρηματίας έχει πείσμα που του ενεργοποιούν οι δυσκολίες και δηλώνει στον ελληνικό τύπο: «Υπήρξαν φορές, που σκέφτηκα να τα παρατήσω. Ομως κάθε φορά που έρχομαι εδώ πεισμώνω. Γιατί η Λακωνία να μην ξεπεράσει τη Μεσσηνία. Θέλουν δεν θέλουν λοιπόν η Λακωνία θα μετατραπεί από εμένα στην Τοσκάνη της Ελλάδας. Θα φέρω εδώ διεθνή αστέρια. Θα διαφημίσω την περιοχή μου. Τον τόπο που γεννήθηκα. Το έβαλα πείσμα και θα το κάνω…».

Το επόμενο διάστημα ο ομογενής επενδυτής θα βρίσκεται στην Ελλάδα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου