Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Θεσσαλονίκη. Ανάχωμα στον Αξιό για την αποτροπή απόρριψης σκουπιδιών και μπαζών

 
 
Προσπάθειες να διατηρήσει την κοίτη του ποταμού Αξιού καταβάλει ο Δήμος Χαλκηδόνος στην περιοχή του Καστανά, όπου εδώ και χρόνια απορρίπτονται ανεξέλεγκτα παλιά έπιπλα, κλαδέματα, μπάζα αλλά και απορρίμματα προκαλώντας αισθητική υποβάθμιση στο τοπίο. Ειδικότερα, πρόσφατα η υπηρεσία Καθαριότητας καθάρισε την περιοχή και προχώρησε στη δημιουργία αναχώματος, προκειμένου να αποτρέπεται η είσοδος «ύποπτων» οχημάτων.

Ο Δήμος κατά καιρούς καθαρίζει την περιοχή αλλά πολύ σύντομα τα ογκώδη αντικείμενα, τα σκουπίδια και τα μπάζα βρίσκουν ξανά τη… θέση τους δίπλα στο ποτάμι. Μάλιστα, όταν το ποτάμι φουσκώνει με τις βροχές, παρασύρει με τα νερά του τα σκουπίδια που καταλήγουν να «στολίζουν» τη βλάστηση του Δέλτα του ποταμού αλλά και τις ακτές του Θερμαϊκού και της Πιερίας.

«Γνωρίζουν ότι απαγορεύεται γι’ αυτό και έρχονται και τα πετάνε νύχτα. Έτσι, δεν ξέρουμε καν από ποιες περιοχές προέρχονται τα απορρίμματα αυτά», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Χαλκηδόνος, Μιχάλης Τσακίρης.

 
Βεβαίως, είναι γεγονός ότι οι κάτοικοι δεν διαθέτουν και πολλές επιλογές για τη διάθεση των ογκωδών. Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη, επιδίωξη του Δήμου είναι να αγοράσει θρυμματιστή για τα κλαδιά, καθώς και να κλείσει συμφωνία με το Δήμο Θεσσαλονίκης που διαθέτει τον κατάλληλο θρυμματιστή για τη διάθεση των ογκωδών. Όσον αφορά ωστόσο τα μπάζα, η κατάλληλη διάθεσή τους είναι ευθύνη του καθένα που τα παράγει. Είτε πρόκειται για εταιρείες, είτε πρόκειται για ιδιώτες, εάν έχουμε μπάζα προς διάθεση, έχουμε την υποχρέωση να απευθυνθούμε σε εταιρεία ανακύκλωσης, καταβάλλοντας φυσικά το αντίστοιχο αντίτιμο.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου